понеділок, 02 жовтня 2017 16:18

Рідкісний Opel Admiral 1939 року показали на найбільшому технічному фестивалі
14

Opel Admiral 1939 року випуску
Фото: Анастасія Яковишина
Колекціонер повністю розібрав Opel, щоб реставрувати
Таким авто потрапило до рук реставратора
Анатолій Захарченко
Opel Admiral

Рідкісний Opel Admiral 1939 року випуску показали на найбільшому ретрофестивалі України OldCarLand.

Німецький автомобіль вищого класу потрапив в Україну під час Другої світової війни. Він має масивні передні крила й вбудовані між ними й капотом фари. Це найбільше авто серед всіх моделей цієї німецької марки 1937-1945 років випуску. Його довжина 5,2 м, а ширина - 1,8 м. На його хромованій решітці радіатора написано вертикально назва марки. Над нею - стара емблема Opel. Автомобіль не має бічної стійки кузова. Двері водія і переднього пасажира відчиняються за рухом, а задні проти руху. Перед передніми дверима прикріплені вінкери - вказівники поворотів, які встановлювали на машинах, випущених у першій половині ХХ століття.

Автор: Фото надав Олексій Захарченко
  Таким авто потрапило до рук реставратора
Таким авто потрапило до рук реставратора

"Це авто у мене вже близько восьми років. Натрапив на нього випадково. Один з моїх сусідів, знаючи про мою автомобільну пристрасть, сказав, що бачив на сусідній вулиці "якусь стару машину". Коли я побачив цього красеня, не міг залишити далі гнити під дощами та снігопадами. Він стояв покинутим вздовж дороги. Для пересічних людей це - просто стара машина. А для мене — величезна цінність, - розповідає Gazeta.ua колекціонер та реставратор із Києва Анатолій Захарченко. У його колекції 5 автомобілів. Він займається відновленням автомобілів разом із командою однодумців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Автомобіль Горбачова, єдиний в Україні Mercedes 190 SL – розпочався найбільший фестиваль ретроавто OldCarLand

Кузов автомобіля був іржавий і пошкоджений корозією, але цілий. У машині лишилися й оригінальні заводські деталі. Анатолій поставив собі за мету відреставрувати автомобіль із точністю до оригіналу.

"Машина була в жахливому стані. Тому оригінальні деталі відновлювали, деякі прийшлося виготовити заново. Прийшлося добряче попрацювати: міняли гайки, ручки, лампочки, ліхтарі, проводку. Нову оббивку зробили на основі залишків старого заводського салону. "Рідним" залишився тільки двигун", - розповідає реставратор.

Автор: Анастасія Яковишина
  Opel розганяється до 132 км/год. На 100 км з’їдає 18 л палива.
Opel розганяється до 132 км/год. На 100 км з’їдає 18 л палива.

Як звучить двигун 1939 року:

У Opel Admiral - силовий агрегат об'ємом 3,6 літра потужністю 75 к.с. Він споживає 18 л пального у змішаному циклі водіння - місто-траса. Розганяється автомобіль до максимальної швидкості 132 км/год.

"Інколи виїжджаю на вихідних цим автомобілем. Отримую від цього задоволення. Машину часто беруть для зйомок реклами, фільмів і весільних фотосесій", - каже Анатолій Захарченко.

Opel Admiral випускали із 1937 по 1939 рік. Ця модель була конкурентом автомобілів вищого класу Horch, Maybach іMercedes-Benz. Порівняно із іншими моделями цієї німецької марки, Admiral випустили небагато - 6,404 тис. Припинили виробництво через Другу світову війну - звільнили виробничі рейки й цехи для виготовлення військової техніки.

Як виглядає салон Opel Admiral 1939 випуску:

З 29 вересня по 1 жовтня в Києві у Державному музеї авіації пройшов найбільший технічний фестиваль України — OldCarLand. Участь у ньому взяли більше 700 раритетних автомобілів, мотоциклів та одиниць військової техніки.

Зараз ви читаєте новину «Рідкісний Opel Admiral 1939 року показали на найбільшому технічному фестивалі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі