середа, 06 вересня 2023 11:19

Найкращі виробники неоригінальних запчастин: ТОП брендів за категоріями

   Компанія АвтоНова-Д назвала найкращих виробників неоригінальних запчастин. Фото:autonovad.ua
Компанія АвтоНова-Д назвала найкращих виробників неоригінальних запчастин. Фото:autonovad.ua

На ринку обслуговування та ремонту авто налічується загалом близько сотні брендів-постачальників деталей. Одні з них спеціалізується суто на одному виді продукції, інші – охоплюють кілька категорій. Якість запчастин та ціна від цих брендів відрізняється ще більше.

Найбільший постачальник запчастин для німецьких авто в Україні компанія АвтоНова-Д назвала найкращих виробників неоригінальних запчастин. До рейтингу увійшли бренди, кожен з яких славиться надійними запчастинами у тій чи іншій групі.

Деталі для Двигунів

Безперечним лідером у шатунно-поршневій групі є Kolbenschmidt, він же – концерн Rheinmetall. У лінійці бренду є навіть поршні, які мають нетрадиційну виїмку під шатун (трапецієподібну замість паралельної), що забезпечує кращі мастильні властивості та підвищує ресурс деталі.

Якщо говорити про ГБЦ, то це іспанський бренд AMC. Він спеціалізується на розробленні та виробництві головок блоку циліндрів з 1960-х років. А ось якщо потрібні колінчасті та розподільні вали – тоді краще звернутися до італійської Freccia.

Ремені та ланцюги ГРМ найкращої якості у Continental, febi, Gates. Різні прокладки та сальники – не лише всім відомі Victor Reinz та Elring, але й італійська Corteco.

Система Охолодження та Кондиціювання

  Радіатори ДВЗ, радіатори печі, конденсори, компресори кондиціонера – це те, в чому сильний Nissens. Фото: autonovad.ua
Радіатори ДВЗ, радіатори печі, конденсори, компресори кондиціонера – це те, в чому сильний Nissens. Фото: autonovad.ua

Радіатори ДВЗ, радіатори печі, конденсори, компресори кондиціонера – це те, в чому сильний Nissens. Якщо ж цікавлять більш бюджетні варіанти, тоді – AVA. Цей нідерландський бренд також пропонує великий асортимент запчастин для систем охолодження та кондиціювання, але вони відрізняються більшою доступністю.

Система Запалювання та Запчастини для Паливної Системи

NGK, Bosch – це, безумовно, лідери у сегменті деталей системи запалювання та паливної апаратури. Однак є ще, наприклад, Hitachi та Huco: ці бренди випускають якісні котушки та модулі запалювання, форсунки, а також паливні насоси, які не поступаються іншим відомим виробникам.

Чи чули ви щось про Hidria? Так, марка маловідома, але саме вона постачає свічки розжарювання на конвеєри Volkswagen та Stellantis. І із задоволенням продає свічки на ринку післяпродажного обслуговування!

Запчастини для КПП та Зчеплення

Безумовно, найкращі запчастини для АКПП – це ZF. Німецький виробник ось уже як кілька десятків років випускає автоматичні коробки в зборі для багатьох автовиробників і пропонує відповідної якості деталі для ремонту коробок.

Якщо говорити про запчастини до МКПП, тут варто згадати італійський Antonio Masiero. З 1950-х років цей бренд випускає запчастини для коробок передач та диференціалів легкових та вантажних авто, а також сільгосптехніки.

У сегменті зчеплень лідером є німецький LuK. Він пропонує повну програму у групі: від вижимних підшипників та двомасових маховиків до комплектів зчеплення у зборі.

Гальмівна Система

  Щодо гальмывноъ системи, то тут еталоном вважаються АТЕ. Фото: hautonovad.ua
Щодо гальмывноъ системи, то тут еталоном вважаються АТЕ. Фото: hautonovad.ua

Еталоном у цій групі вважаються АТЕ. Всесвітньо відомий німецький автомобільний клуб ADAC визнав колодки цього бренду найкращими із доступних для роздрібного покупця. Є в портфелі АТЕ й диски, які мають такого не слабкого конкурента – теж з Німеччини, як Otto Zimmermann.

Однак, це преміальні марки. Якщо потрібно щось більш бюджетне, можна звернутися до турецького APPLUS. Цей бренд виготовляє гальмівні колодки та диски "з нуля", у чому йому допомагають власні ливарні цехи.

Запчастини Підвіски та Кермового Управління

SACHS, Lemforder, Bilstein – їхня продукція не потребує представлення. SACHS і Bilstein без перебільшення виготовляють найкращі амортизатори, а Lemforder славиться своїми важелями та кермовими тягами.

Дорого? Тоді можна розглянути варіант купівлі запчастин від таких брендів як NK (Данія), Borsehung (Німеччина) і той же APPLUS – у його каталогах теж є запчастини відповідних груп.

Кузовні Запчастини та Автомобільна Оптика

Один з найбільших асортиментів пропонує Klokkerholm. Причому ця марка має навіть кузовні запчастини для ретро авто. Найближчий конкурент Klokkerholm – це литовська Signeda. Теж великий вибір, і нерідко – лояльніші ціни.

Що стосується оптики, то тут лідер, звичайно ж, Hella. Так, недешево (Hella не просто постачає, вона розробляє оптику для автовиробників), але коли економія на освітленні була в пріоритеті?

Українські АЗС значно підвищили ціни на бензин та дизель. Зокрема, з 4 до 11 серпня бензин А-95 подорожчав на 1,96 грн/л, до середніх 51,94 грн. Дизель додав у ціні ще більше – 2,04 грн/л до 51,29 грн. Про це повідомляє Enkorr.

Зараз ви читаєте новину «Найкращі виробники неоригінальних запчастин: ТОП брендів за категоріями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі