понеділок, 18 серпня 2014 18:40

Jaguar випустить шість автомобілів п'ятдесятирічної давності
15

Jaguar вирішила повернутися в минуле і випустити шість автомобілів п'ятдесятирічної давності. Мова йде про спорткарі Lightweight E-Type, який встав на конвеєр в 1963 році, забезпечивши англійської автовиробникові серйозний поштовх у подальшому розвитку спортивних машин.

Спочатку було вирішено випустити 18 примірників авто, однак світ побачили лише 12 спорткарів. Відсутні автомобілі, як раз і будуть побудовані для поціновувачів класики. Проектуванням спорткупе займалися фахівці підрозділу Jaguar Land Rover Special Operations, перед якими стояло нелегке завдання знайти компроміс між оригінальним ретро дизайном і сучасними вимогами, що пред'являються до безпеки і комфорту транспортних засобів.

Монокок, знімний дах і окремі кузовні деталі (двері, капот і багажник) вручну виготовили з алюмінію, що дозволило зробити модифікацію Lightweight на 114 кг легше стандартного E-Type. Всередині автомобіля встановили сидіння з хорошою бічною підтримкою, обтягнуті шкірою конноллі, п'ятиточкові ремені безпеки, триспицеве дерев'яний кермо, алюмінієву ручку коробки передач, вогнегасник і трубчастий каркас безпеки. При цьому спорткар має "голий" металевий підлогу і практично повністю позбавлений обшивки кузовних панелей. Jaguar Lightweight E-Type приводиться в рух 3,9-літровим рядним шестициліндровим двигуном з потрійним карбюратором Weber, що розвиває максимальну потужність 340 кінських сил і максимальний крутний момент 380 ньютон метрів. У парі з мотором буде працювати механічна чотириступінчаста трансмісія з довгими передачами.

Зараз ви читаєте новину «Jaguar випустить шість автомобілів п'ятдесятирічної давності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі