середа, 15 червня 2011 11:23

Екстремальний родстер Audi R8 GT Spyder розганяється до "сотні" за 3,8 секунди
9

Фото: Фото: Audi

Офіційний показ екстремального родстера від Audi відбувся в рамках 24-годинний гоночної сесії в Ле Мані.

Тираж Audi R8 GT Spyder буде обмежений 333 екземплярами, причому в Європі за кожен родстер проситимуть більше 200 тис. євро.

Audi R8 GT Spyder в процесі створення "схуд" на 85 кг у порівнянні з базовою моделлю R8 Spyder 5,2 FSI і важить 1640 кг. Зазначається, що вага просторової рами, створеної за технологією Audi ultra lightweight technology з різних видів сталей і алюмінію, становить всього 214 кг. Однак на зниження ваги також вплинуло широке використання ультрасучасних матеріалів - магнію, з якого зібрано підрамник двигуна, й вуглепластика. Велика частина кузовних панелей родстера виконана з полімерів, армованих карбоном. Крім того, певної економії вдалося досягти за рахунок використання модифікованих гальм, колісних дисків і деяких деталей двигуна, а нові спортивні сидіння з карбоновим каркасом дозволили заощадити більше 30 кг.

Audi R8 GT Spyder, офіційно призначений флагманом модельного сімейства R8, оснащується 5,2-літровим мотором з безпосереднім упорскуванням, що розвиває 540 Нм і 560 к.с. Цей силовий агрегат дозволяє родстеру прискорюватися до 100 км / год за 3,8 сек.

Як і у купе Audi R8 GT, обсяг випуску родстера не перевищить 333 примірників. Вартість новинки в Німеччині починається від 207,8 тис. євро.

Зараз ви читаєте новину «Екстремальний родстер Audi R8 GT Spyder розганяється до "сотні" за 3,8 секунди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі