пʼятниця, 12 липня 2019 11:56

Автопілот вперше посадив літак без участі людини

Автопілот вперше посадив літак без участі людини
Автопілот сам посадив літак. Фото: з відкритих джерел

Команда вчених Мюнхенського технічного університету завершила початковий етап проекту, у рамках якого розробляють систему, що здатна приземляти літак без участі пілота.

Розробники вважають, що унікальна технологія стане альтернативою традиційним методам автоматичного пілотування.

Основний недолік старих систем автономного управління полягає в тому, що для ефективної роботи автопілота вони вимагають наявності численних антен на злітному полі. Однак малі аеропорти не мають дорогого технічного оснащення, тому пілотам доводиться управляти посадкою вручну.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Закінчують ремонт важливого мосту через Дністер

Нова система C2Land дає змогу приземлятися практично на будь-якій злітній смузі з використанням GPS-сигналів для забезпечення точності приземлення. А нова оптична система, що застосовують для оптимізації польотів, не потребує наземної допоміжної інфраструктури, на відміну від типових технологій.

C2Land уже успішно продемонструвала тестовий політ навчального літака Diamond DA42Р. Однак дата початку впровадження технології в серійні авіалайнери поки невідома. Про це повідомили на hromadske.ua.

Hyundai представив електромашину, що може їздити, ходити і лазити.

Зараз ви читаєте новину «Автопілот вперше посадив літак без участі людини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі