четвер, 11 липня 2019 17:22

Hyundai представив електромашину, що може їздити, ходити і лазити

Hyundai представив електромашину, що може їздити, ходити і лазити
Hyundai представив концепт крокуючого електромобіля Elevate. Фото: з відкритих джерел

Автовиробник Hyundai представив концепт "крокуючого" електромобіля Elevate.

Завдяки можливості не тільки котитися, але і, в буквальному сенсі, крокувати, Elevate зможе дістатися важкодоступних місць.

Тому, чи не головне призначення транспортного засобу - рятувальні роботи на територіях, які постраждали від лісових пожеж, землетрусів, ураганів, повеней та інших катаклізмів. Адже розробники кажуть, що рятувальникам і медикам критично важливо дістатися до постраждалих протягом перших 72 год. після аварії. Часто це неможливо навіть за допомогою вертольотів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За паркування на місцях для електрокарів каратимуть - парламент

Між тим, Hyundai Elevate можна використовувати і в звичайних умовах. Наприклад, для допомоги людям із інвалідністю. Зокрема, у великих містах винахід може допомогти дістатися до поліклініки навіть у тих місцях, де немає пандусів і спеціальних під'їздів. Без проблем авто впорається і з засніженою дорогою. Машина може обійти найнебезпечніші місця узбіччям.

Концепт може пересуватися у крокуючому режимі відразу декількома способами, схожими на ходу ссавців і рептилій. Конструктивно передбачена можливість регулювання підвіски і радикального збільшення дорожнього просвіту. У "зібраному" стані автомобіль зможе без проблем пересуватися звичайними дорогами і швидкісними трасами.

Hyundai Elevate побудований на модульній електричної платформі, основою якої є 4 роздільних електродвигуни. Електрична батарея вбудована в підлогу.

Чи планує компанія випуск серійної версії Hyundai Elevate, поки невідомо. Над проектом працювали майже 3 роки. Hyundai назвала клас проекту - Ultimate Mobility Vehicle. Машину представили у рамках виставки CES-2019. Про це повідомили на itc.ua.

Компанія Hyundai представила двигуни нового покоління з унікальною технологією.

Зараз ви читаєте новину «Hyundai представив електромашину, що може їздити, ходити і лазити». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі