неділя, 31 грудня 2023 03:05

Як швидко та безпечно почистити лобове скло автомобіля взимку: поради експерта

Як швидко та безпечно почистити лобове скло автомобіля взимку: поради експерта
Експерт Роджер Гріггс з Kwik Fit поділився своїми найкращими порадами щодо боротьби з обмерзанням вікон, лобового та заднього скла автомобіля. Фото: depositphotos

Експерт Роджер Гріггс з Kwik Fit поділився своїми найкращими порадами щодо боротьби з обмерзанням вікон, лобового та заднього скла автомобіля, які полегшать зиму для водіїв.

Зокрема, він застерігає від обливання вікон окропом, оскільки різниця температур "може призвести до тріснутого вікна і дорогого рахунку". Про це пише Daily Express.

Водночас у соціальних мережах повно лайфхаків по боротьбі з обмерзлими автомобілями. Один з них пропонує прикласти до скла пакет для сендвічів, наповнений теплою водою. Але Роджер попереджає, що це може призвести до розтріскування скла, особливо якщо на лобовому склі вже є скол або тріщина.

"Поширена помилка - не протирати всі вікна засобом проти обледеніння і залишати машину без нагляду з включеним двигуном або ключами", - застеріг він.

Експерт наголосив, що багато хто забуває придбати відповідний скребок для вікон.

"Деякі пропонують використовувати кредитну картку, але це може пошкодити картку або подряпати лобове скло. Найкраще підійде спеціально розроблений скребок", - зазначив Гріггс.

Роджер також дав ще одну важливу пораду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерти пояснили, чому не слід мити лобове скло окропом взимку

"Припускаючи, що у вас немає гаража - якщо він є, машина повинна стояти в ньому, якщо це можливо - тоді припаркуйтеся якомога ближче до будинку, оскільки тепло, що виходить з будинку, може допомогти запобігти утворенню льоду", - радить він.

Якщо ви не можете припаркуватися біля будівель, спробуйте направити машину на схід, радить Гріггс, щоб лобове скло було першою частиною автомобіля, на яка потрапляє сонце.

"Деякі власники мають повне покриття автомобіля, але якщо це здається надмірним або дорогим, покриття лобового скла ковдрою або картоном допоможе. Але переконайтеся, що це безпечно: вітряна ніч може призвести до того, що ваш притулок зникне по дорозі", - застеріг Гріггс.

Він також радить дати достатньо часу, щоб лобове скло як слід розморозилося.

"Якщо ранок особливо холодний, можливо, вам доведеться ще раз розпорошити засіб проти обмерзання", - додав експерт.

Миття автомобілю взимку може бути викликом через низькі температури та об'ємні опади.

Також взимку для забезпечення безпеки і якісного миття автомобіля в холодний період важливий правильний температурний режим. Київські автомобілісти в ефірі "Сніданку з 1+1" розповіли як та коли вони миють свої автомобілі взимку.

Зараз ви читаєте новину «Як швидко та безпечно почистити лобове скло автомобіля взимку: поради експерта». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі