субота, 07 жовтня 2023 03:25

Як прибрати вм'ятину на автомобілі за допомогою звичайної пластикової пляшки: лайфхак

Як прибрати вм'ятину на автомобілі за допомогою звичайної пластикової пляшки: лайфхак
Розповідаємо, як прибрати вм'ятину на машині підручними засобами. Фото: Pixabay

Далеко не завжди пошкодження є наслідком аварії. Вм'ятина може з'явитися на кузові після попадання на нього м'яча, граду, каменю чи інших невеликих предметів.

Здавалося б, що єдиний вихід з такої ситуації - провести дорогі ремонтні роботи. Але не варто поспішати до автосервісу. Найчастіше з проблемою можна справитися самостійно, пише ТСН.

Як прибрати вм'ятину на машині підручними засобами

Вам знадобиться звичайна пластикова пляшка. Зніміть з неї кришку, потім "пройдіться" по ній наждачним папером, щоб верхня частина набула достатньої гладкості.

Після цього поверніть на порожню пляшку кришечку і налийте на неї невелику кількість термоклею. Прикріпіть ємність з пластику до автомобільного кузова так, щоб кришка була прикладена прямо в центр вм'ятини.

Зачекайте, щоб клей застигнув, візьмість за пляшку і різко смикніть її назад. Поглиблення на кузові автомобіля повинне повністю зникнути.

Зверніть увагу, що на поверхні можуть залишитися сліди клею, який застигнув. Їх можна швидко і легко прибрати за допомогою етилового спирту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Водії можуть "влетіти в копієчку", якщо припустяться цієї помилки: що радить досвідчений автомеханік

Як виправити вм'ятину на автомобілі без фарбування

Існує ще один цікавий трюк, який допоможе впоратися з вм'ятиною на кузові авто в домашніх умовах. Вам знадобиться досить широкий і міцний скотч. Як прибрати вм'ятину за допомогою скотча? Ось послідовність дій:

- Наклейте скотч вздовж посередині пошкодження. Важливо: кінці його повинні заходити за межі вм'ятини.
- Поруч, з невеликим нахлистом, наклейте ще кілька шарів скотчу.
- Повторіть процедуру, але тепер скотч повинен розташовуватися впоперек. Щоб посередині утворювалася фігура у вигляді хреста.
- Кількість шарів залежить від розміру пошкодження, але краще не жаліти скотч.

Тепер прийшов час починати завершальний етап. Акуратно відклейте нижній шар скотчу, а потім одним різким рухом відірвіть всю приклеєну конструкцію. Коли вона буде від'єднуватися, то "витягне" метал і пошкодження зникне.

Багато автомобілістів додають азот у свої автомобільні шини, але це не має ніякого сенсу.

Такий спосіб є марною тратою грошей, якщо тільки ви не гонщик. Про це в одному зі своїх відео в YouTube розповів механік з 55-річним досвідом Скотті Кілмер, пише Express.

Зараз ви читаєте новину «Як прибрати вм'ятину на автомобілі за допомогою звичайної пластикової пляшки: лайфхак». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі