вівторок, 12 березня 2013 14:38

Від агресивної собаки в жодному разі не можна тікати

Від агресивної собаки в жодному разі не можна тікати
Фото: exo.in.ua

Втікати від агресивної собаки, яка може напасти на людину - це найбільша помилка людей. Потрібно спокійним голосом щось говорити тварині і не поспішаючи відходити. Під час цього варто поглядати бічним зором на собаку. Про це у інтерв'ю кореспонденту Gazeta.ua розповіла Олександра Мезінова, директор притулку "Сиріус".

"Втеча від агресивної собаки - це найдурніше, що ви можете зробити. Якщо ви звичайно не бігун вищої категорії. Коли тікаєте, то собака буде вас переслідувати і коли дожене, то вкусить", - розповіла Олександра.

І радить ніколи не кидати у собак якісь предмети.

"Не варто щось кидати в собаку. Вкрай рідко собака підібравши хвоста тікає. Можна поговорити з твариною. Спокійним тоном голосу говоріть, що вона хороша. У той час як кажете, можете спокійно відходити. Коли відходите від зграї собак потрібно дивитися на них бічним зором. Так простежите, що у цей момент собака робить. Можна собаці кинути щось з їжі. Я завжди ношу з собою щось з їжі, тому що годую тварин. На це собаки завжди адекватно реагують. Вони можуть гавкати, коли не розуміють, що відбувається. Таким способом захищають себе", - зауважила Мезінова.

І розповіла, що якщо агресивний пес вже напав, то в першу чергу потрібно закривати долонями обличчя.

"Запам'ятайте, найагресивніші собаки бувають, коли у них весілля. У тварини може не бути настрою. Або перед цим хтось зацідив їх ногою. Тому не варто йти на пролом до зграї. Не варто йти повз собак, їх розбиваючи. Навіть, якщо їх двоє. Краще обійти. Тому що невідомо, як вони можуть бути налаштовані. Можливо, саме зараз у них собаче весілля", - додала вона.

За словами експерта, заспокоїти собак у бійці можна за допомогою води.

"Коли собаки нападають один на одного, то працівники притулку обливають їх водою. Раніше думала, що найнебезпечніші - це бійцівські породи. Але найбільш смертельні удари наносять звичайнісінькі дворняги. Вони прогризають трахею у інших собак, по можливості виривають її. Розривають живіт, виривають нутрощі", - розповіла Олександра Мезінова.

Зараз ви читаєте новину «Від агресивної собаки в жодному разі не можна тікати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

37

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі