понеділок, 06 травня 2024 18:42

У День піхоти Зеленський зробив заяву

У День піхоти Зеленський зробив заяву
Найбільш численна складова Сил оборони України і найбільш визначальна, сказав президент Володимир Зеленський. Фото: Facebook.com/zelenskyy.official

Сьогодні Україна відзначає професійний день воїнів, які є основою нашого війська.

Про це заявив президент Володимир Зеленський під час відзначення Дня піхоти Збройних сил України, повідомляє Gazeta.ua.

"Найбільш численна складова Сил оборони України і найбільш визначальна. Фундамент Збройних cил України. Завжди найбільше саме від воїнів-піхотинців залежить, чия буде земля", - заявив Зеленський.

Сучасна війна - це багато компонентів державної та військової сили, які мають бути ефективними, сказав президент.

Логістика - від її оперативності залежать життя та бойові результати. Артилерія, яка має бути влучною. Авіація та ППО, які підтримують дії на землі. РЕБ, яка захищає. Дрони, які вже стали дійсно сильним українським аргументом проти окупанта - і в ближньому бою, і в стратегічній глибині", - сказав Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Головком ЗСУ: ворог зосередився на двох напрямках

Все заради того, щоб наш солдат, наш український піхотинець був стійким на позиціях і міг рухатися вперед, заявив президент.

"Щоб повертати Україні українське. Наш, український контроль саме там на землі, де є наші піхотні позиції, сила наших воїнів-піхотинців", - сказав Зеленський.

Президент відзначив воїнів державними нагородами.

День піхоти Збройних Сил України відзначається в Україні 6 травня.

День установлений указом президента 19 квітня 2019 року з метою вшанування мужності та героїзму воїнів механізованих, мотопіхотних, гірсько-штурмових військових частин і підрозділів Сухопутних військ ЗСУ.

Зараз ви читаєте новину «У День піхоти Зеленський зробив заяву». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі