понеділок, 13 травня 2024 19:50

Спецтема: Війна Росії проти України

Бачимо задум ворога - президент звернувся до українців

Бачимо задум ворога - президент звернувся до українців
Завдання абсолютно зрозуміле - зірвати російську спробу розширити війну, сказав президент Володимир Зеленський. Фото: president.gov.ua

Ми розуміємо, як діє ворог, і бачимо задум на відтягування наших сил.

Про це сказав президент Володимир Зеленський у відеозверненні, повідомляє Gazeta.ua.

У Харківській області тривають наші контрударні дії, напрямок посилено, зокрема Вовчанськ та загалом прикордонні райони, сказав глава держави.

"Бригадний генерал Михайло Драпатий за цей напрямок відповідає безпосередньо на місці, йому надаються необхідні засоби ураження, необхідні сили. Зараз усе більше стає наших результатів - ми знищуємо піхоту окупанта і техніку", - повідомив Зеленський.

Президент подякував українським воїнам, "які чітко діють за наказами, зберігають позиції, роблять усе, щоб стабілізувати ситуацію".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Частина обіцяної зброї вже надійшла в Україну - Кірбі

"Звичайно, донецькі напрямки не залишаємо без необхідної підтримки й забезпечення, а саме - Краматорський напрямок, Покровський. Незмінна увага Куп'янському напрямку", - сказав президент.

Зеленський сказав про ворожу активність проти Сумщини й Чернігівщини. "Диверсійні групи, обстріли. Ми відповідаємо вогнем, як і належить", - повідомив.

"Наше завдання абсолютно зрозуміле - зірвати російську спробу розширити війну. Виконання цього завдання залежить буквально від кожного, хто зараз на позиціях - від Чернігова до Вовчанська, від Харкова до Донеччини", - сказав президент.

"Для окупанта не має бути жодного безпечного місця на українській землі. І в нашому небі", - заявив Зеленський.

Глава держави подякував за збитий російський Су-25 на Донеччині. "Хлопці зі 110-ї окремої механізованої бригади. Молодці, хлопці", - звернувся президент.

Ввечері понеділка Генеральний штаб Збройних сил України повідомив про бої на Харківському напрямку. Наші підрозділи нанесли вогневе ураження по російських окупаційних військах, потіснили їх і проводять заходи зачистки на північній околиці Вовчанська, сказав Генштаб.

Начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов опублікував відео з Вовчанська.

Зараз ви читаєте новину «Бачимо задум ворога - президент звернувся до українців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі