понеділок, 13 травня 2024 22:24

Режисер "Слуги народу" отримав частку компанії, яка торгує електрикою і отримує мільйонні замовлення - Bihus.Info

Режисер "Слуги народу" отримав частку компанії, яка торгує електрикою і отримує мільйонні замовлення - Bihus.Info
Режисер Олексій Кірющенко зайнявся електробізнесом. Фото: sa-teatr.ru

Режисер і сценарист серіалу "Слуга народу" Олексій Кірющенко став співвласником компанії "Ел-енерго", після чого фірма стала отримувати замовлення на мільйони гривень від комунальних підприємств та державних структур на постачання електроенергії.

У серпні 2023 року Кірющенко отримав частку 49% компанії "Ел-енерго". Його партнером по бізнесу став Олександр Хандрига з 51%, передає Bihus.Info.

"Ел-енерго" займається торгівлею електроенергією. Фірму створили у вересні 2022-го, ліцензію на постачання електроенергії вона отримала у листопаді. Проте до приходу нових власників діяльності не вела.

Після зміни власників компанія почала отримувати бюджетні замовлення. До квітня 2024 року вона встигла укласти 12 контрактів на постачання електроенергії комунальним підприємствам та державним структурам. Загальна сума замовлень – 774 млн грн, з урахуванням змін до контрактів станом на 10 травня. Більшість угод укладені до кінця року, тому ціна і обсяги постачання ще можуть бути змінені.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Міненерго сказали, чи зростуть тарифи на світло

Найбільшу угоду уклали з КП "Дніпроводоканал" Дніпровської міськради. Згідно з останніми змінами до контракту, вартість угоди - 521 млн грн. Строк виконання - до кінця року.

Кірющенко відмовився говорити з журналістами. На пряме запитання про компанію "Ел-енерго" і її контракти він спочатку заявив, що не розуміє, про що мова. Потім, що він не Кірющенко взагалі. Після цього режисер став ображати розслідувачів.

Кірющенко народився в Україні, довго жив і працював у Росії. Він співпрацював з проєктами студії "Квартал 95" - серіалами "Свати", "Папік", "Слуга народу". Після перемоги на виборах президента Володимира Зеленського Кірющенко долучався до розробки концепції телеканалу для окупованих територій "Дім", був членом наглядової ради Українського культурного фонду. За даними журналістів, він входив до складу комісії, що обирала кінопроєкти для державного фінансування.

У вересні 2023-го разом з продюсером Артемом Колюбаєвим (колишній бізнес-партнер з кіновиробництва голови Офіса президента Андрія Єрмака) став співвласником компанії-виробника БПЛА Culver. Продюсер і режисер отримали в компаніях, які входять в Culver, по 5%.

Кабінет міністрів збирається підвищити ціни на електроенергію для населення. Це може відбутися від 1 червня, сказав перший заступник голови комітету Верховної Ради з енергетики Олексій Кучеренко.

Обговорюється ціна в діапазоні 3,5-4 гривень.

Зараз ви читаєте новину «Режисер "Слуги народу" отримав частку компанії, яка торгує електрикою і отримує мільйонні замовлення - Bihus.Info». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі