субота, 18 травня 2024 13:12

Бій непереможних

18 травня відбудеться велика подія у світі професійного боксу. Визначиться абсолютний чемпіон світу в надважкій вазі – вперше з часів британця Леннокса Льюїса, який здобув цей титул 1999 року. До того ж перший в "епоху чотирьох поясів", яка триває з 2007-го.

В Ер-Ріяді, Саудівська Аравія, новим абсолютом, який збере всі чотири повноцінні пояси, стане Олександр Усик або Тайсон Ф'юрі. Якщо бій не закінчиться внічию.

Українець нині володіє титулами WBA, IBF і WBO, британець – WBC. Обидва – непереможні. Ф'юрі – в 35 боях (за однієї нічиєї), Усик – у 21. Переможець історичного бою насолоджуватиметься статусом абсолюта недовго – менш як два тижні. Міжнародна боксерська федерація (IBF) ухвалила рішення забрати свій титул у переможця невдовзі після поєдинку, бо вважає, що минув термін для обов'язкового захисту чемпіона проти офіційного претендента Філіпа Хрговича з Хорватії.

Тож вакантний титул 1 червня також в Ер-Ріяді розіграють Хргович і четвертий номер рейтингу, британець Даніель Дюбуа. А Ф'юрі й Усик у жовтні проведуть бій-реванш незалежно від результату їхнього першого протистояння. І на кону, найімовірніше, стоятимуть три титули. Якщо до того часу якийсь із поясів, за прикладом IBF, також не заберуть у чемпіона.

Зараз ви читаєте новину «Бій непереможних». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі