вівторок, 07 травня 2024 11:41

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія розганяє новий фейк про Зеленського і США

Росія розганяє новий фейк про Зеленського і США
Служба зовнішньої розвідки Росії запустила фейк про те, що Сполучені Штати Америки шукають альтернативу Володимиру Зеленському на посаді президента України. Фото: president.gov.ua

Служба зовнішньої розвідки РФ запустила новий фейк про те, що Сполучені Штати Америки нібито шукають альтернативу Володимиру Зеленському на посаді президента.

Росіяни вкотре прагнуть дискредитувати українського президента, повідомляє Центр протидії дезніформації.

"Такі наративи є частиною російської інформаційно-психологічної операції, яка має на меті переконати українців на мешканців західних країн у нелегітимності Зеленського", - сказано в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія, крім Зеленського і Порошенка, оголосила в розшук низку колишніх українських чиновників

Оголосивши президента України у розшук, Росія просуватиме тезу, що готова до переговорів про закінчення війни, але не із Зеленським, зазначили фактчекери.

"Насправді РФ не прагне миру, а хоче заморозити бойові дії, щоб відновити свій військовий потенціал. Водночас міжнародні союзники підтримують українську владу та чолі з президентом", - підкреслили у ЦПД.

4 травня МВС Росії також оголосило в розшук низку чинних і колишніх посадовців України.

Зокрема, були оголошені в розшук президент Володимира Зеленського, командувач Сухопутних військ Олександр Павлюк і колишній президент Петро Порошенка.

В Офісі президента відреагували на такі рішення порадою шукати "здоровий глузд".

Зараз ви читаєте новину «Росія розганяє новий фейк про Зеленського і США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі