вівторок, 07 травня 2024 13:16

Нардеп розкритикував роботу ТЦК

Нардеп розкритикував роботу ТЦК
Нардеп жорстко "пройшовся" по роботі ТЦК. Фото: "Україна 24"

ТЦК мають організувати свою роботу так, щоб до армії приходили не просто ті, кого вдалося зловити, а здорові, бажано вмотивовані люди, не вирвані з серйозних підприємств.

Секретар оборонного комітету Верховної Ради, нардеп Роман Костенко в інтерв'ю "Українській правді" розкритикував роботу ТЦК та СП. Він також навів приклади низки порушень, як-от мобілізація працівника оборонного підприємства та людини з проблемами з зором.

"Зараз останні декілька днів це такий перегиб. Приходить людина, яка працює на оборонному підприємстві, виробляє щось для армії на серйозних підприємствах, оновити дані, що потрібно бронювання. У нього можуть забрати телефон. Людина телефонує вже, коли їде до навчального центру. Вибачте, з ким ви так працюєте?" - обурився Костенко, коментуючи слова журналіста про повідомлення щодо неможливості отримати відстрочку без проходження ВЛК, тоді як після її проходження чоловікам часто видають бойову повістку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Комітет Ради схвалив законопроєкти про продовження воєнного стану та мобілізації

Депутат зауважив, що так відбувається не всюди, але такі випадки він регулював.

"Комусь все рівно, комусь із працівників ТЦК треба поставити галочку, що він когось призвав. А як буде все інше функціонувати, зокрема виробництво тих чи інших засобів, зброї - його не стосується. Доводилося пояснювати це різною лексикою", - розповів нардеп.

Він поділився ще однією історією, коли людину із зором -8 не допустили до офтальмолога. Військовий комісар стверджував, що перевірка була, а потім з'ясувалося, що не було.

"Такі нюанси - це питання поганої організації. Зробіть так, щоб до армії приходили не просто люди, яких ви змогли спіймати. Має бути якість: здорові люди, бажано вмотивовані, не вирвані з серйозних підприємств, які забезпечують нашу армію зброєю. Але зараз є перегиби, маємо їх виправляти, контролювати, іноді в ручному режимі", - додав Костенко.

5 травня на території Саксаганського ТЦК у Кривому Розі внаслідок раптового різкого погіршення стану здоров'я помер військовозобов'язаний. Це супроводжувалось ознаками епілептичного нападу, повідомили у Дніпропетровському обласному ТЦК.

Зараз ви читаєте новину «Нардеп розкритикував роботу ТЦК». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі