понеділок, 06 травня 2024 13:34

Спецтема: Війна Росії проти України

Єврокомісар: щоб підтримати Київ, промисловість ЄС має перейти на військову економіку

Єврокомісар: щоб підтримати Київ, промисловість ЄС має перейти на військову економіку
Промисловість ЄС має перейти у режим військової економіки. Фото: pixabay.com

Європейська промисловість та економіка мають перейти на військові рейки, щоб підтримати Україну.

Як зараз, так і в довгостроковій перспективі, заявив на форумі оборонної промисловості ЄС-Україна єврокомісар із питань внутрішнього ринку Тьєррі Бретон, повідомляє Agenzia Nova.

"Коли ми розпочали розробку нової європейської оборонно-промислової стратегії, ми з Жозепом Боррелем погодилися, що об'єднання європейської та української оборонної промисловості має бути ключовою метою", - сказав він.

Сьогоднішня зустріч промислових лідерів у Брюсселі є першим кроком, оскільки вона виводить співпрацю ЄС-Україна в оборонному секторі на новий рівень.

"Я наполягаю на тому, щоб оборонна промисловість у Європі перейшла в режим військової економіки, щоб вони могли виробляти швидше і більше, з метою продовжувати підтримувати Україну зараз і в довгостроковій перспективі, хоч би що трапилося", - додав Бретон.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали умову, за якої США можуть втрутитися у війну в Україні

Існує необхідність збільшувати потужності з виробництва боєприпасів у рамках нової європейської оборонно-промислової стратегії та нової європейської оборонно-промислової програми, метою якої є підвищення оборонної готовності Європи.

"Стратегія покликана не лише підтримати європейську оборонно-промислову готовність, а й зміцнити зв'язки між європейською та українською оборонною промисловістю. Програма встановлює чіткі пріоритети для подальшого розвитку співробітництва", - сказав він.

Для України у рамках чеської ініціативи наразі зібрано коштів на близько 500 тис. артилерійських снарядів. Партнери вже надали або обіцяють надати кошти на закупівлю снарядів, розповів міністр закордонних справ Чехії Ян Ліпавський.

Зараз ви читаєте новину «Єврокомісар: щоб підтримати Київ, промисловість ЄС має перейти на військову економіку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі