середа, 27 грудня 2023 03:51

Ексміністри оборони Великої Британії закликали уряд пришвидшити допомогу Україні

Ексміністри оборони Великої Британії закликали уряд пришвидшити допомогу Україні
В Великій Британії закликали уряд швидше оголосити про допомогу Україні. Фото: Лівий берег

Колишні міністри оборони Великої Британії закликали уряд Ріші Сунака швидше оголосити, який обсяг військової допомоги отримає Україні в 2024 році.

Майкл Феллон, Бен Воллес, Ліам Фокс і Гевін Вільямсон закликали надати щонайменше 2,3 мільярда фунтів стерлінгів Україні у 2024 році, що рівноцінно допомозі у 2022 і 2023 роках, пише The Telegraph.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відомо як ЄС може та має вивести Україну з глухого кута у війні: що пишуть світові ЗМІ

Вони підкреслили, що таким чином Британія "ризикує відмовитися від лідерства в підтримці Києва без видимої причини" в той час, як Україна, можливо, "вступає у найтемніші часи".

"Країна повинна продемонструвати довгострокову прихильність Україні. Британія могла б виділити 2,5 мільярда фунтів стерлінгів на 2024 рік і ще 2,5 мільярда фунтів стерлінгів - на 2025-й", - закликали вони.

Країни "Великої сімки" наблизилися до прийняття рішення про конфіскацію російських активів та їх передачу Україні.

Зокрема, США, які раніше публічно не підтримували конфіскацію, заявили союзникам по G7, що знайшли спосіб вилучення коштів "відповідно до міжнародного права".

На думку авторів документа, вторгнення РФ в Україну означає, що конфіскація активів може стати "законним контрзаходом тих держав, які постраждали як особливо порушені російським недотриманням міжнародних прав".

Зараз ви читаєте новину «Ексміністри оборони Великої Британії закликали уряд пришвидшити допомогу Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі