четвер, 16 травня 2024 22:05

Спецтема: Війна Росії проти України

В ОП різко відреагували на заяви про відсутність оборонних фортифікацій на Харківщині

В ОП різко відреагували на заяви про відсутність оборонних фортифікацій на Харківщині
На підступах до Харкова зводяться оборонні спорудження. Фото: inkorr

На підступах до Харкова, як і в решті прикордонних та прифронтових областей, зводиться ешелонована система оборонних фортифікацій, яка складається з кількох оборонних рубежів.

Тому заяви про нібито відсутність фортифікацій на Харківщині є маніпулятивними. Про це заявив радник керівника Офісу президента Сергій Лещенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: РФ запустила ІПСО, що в Харковській області відсутнє керівництво: в ОВА це спростували

"Останніми тижнями пропаганда держави-агресора наповнила інформаційний простір наративом, що відсутність фортифікаційних споруд на Харківщині робить цей регіон і обласний центр легкою здобиччю для російської армії. Також вони намагаються посилити цей наратив вкидом про те, що начебто фортифікаційні споруди відсутні через корумпованість і стали приводом для збагачення українських чиновників", - сказав Лещенко.

Він заявив, що цей вкид має на меті посіяти паніку, розсварити українське військове керівництво з місцевими адміністраціями, з політичною владою. "А також посіяти зневіру щодо спроможності України обороняти свою територію в очах західних партнерів", - пояснив радник керівника ОП.

Вчора росіяни вдарили по центральній частині Харкова. Травми отримали двоє людей. У Вовчанську внаслідок ворожого обстрілу поранення отримав 70-річний чоловік.

З початку доби на Харківському напрямку росіяни атакували у напрямку Стариці. Ворог завдав ракетних ударів по Харкову і Старій Водолазі. Ударів ворожої авіації зазнали Вільча, Вовчанськ і Стариця. Українські воїни провели контратакувальні заходи у районі Вовчанська, повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Зараз ви читаєте новину «В ОП різко відреагували на заяви про відсутність оборонних фортифікацій на Харківщині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі