субота, 16 грудня 2023 08:27

Російські активи можуть передати Україні - країни G7 близькі до ухвалення рішення

Російські активи можуть передати Україні - країни G7 близькі до ухвалення рішення
Країни "Великої сімки" можуть ухвалити рішення про передачу Україні російських активів. Фото: armyinform.com.ua

Країни "Великої сімки" наблизилися до прийняття рішення про конфіскацію російських активів та їх передачу Україні.

Зокрема, США, які раніше публічно не підтримували конфіскацію, заявили союзникам по G7, що знайшли спосіб вилучення коштів "відповідно до міжнародного права". Про це повідомляє Financial Times.

"Члени G7 можуть конфіскувати суверенні активи Росії як контрзаходи, щоб спонукати Росію завершити агресію", - йдеться в документі США, поширеному в комітетах G7.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Японія завдала економічного удару по РФ

На думку авторів документа, вторгнення РФ в Україну означає, що конфіскація активів може стати "законним контрзаходом тих держав, які постраждали як особливо порушені російським недотриманням міжнародних прав".

За даними видання, у США вважають, що тема конфіскації російських активів може стати предметом обговорення лідерів G7 на зустрічі, яка запланована на 24 лютого 2024 року.

При цьому глава МЗС Британії Девід Кемерон заявив про існування "законного шляху" для конфіскації російських активів. Він пропонував діяти разом із США, якщо інші союзники не будуть готові до цього.

Велика Британія запровадила нові санкції щодо товарів, технологій і джерел фінансування РФ.

Зокрема, буде заборонений експорт низки товарів, які несуть ризик військового чи промислового використання, а також найновіших предметів, які Україна знайшла на полі бою, включаючи частини машин та електроніку.

Зараз ви читаєте новину «Російські активи можуть передати Україні - країни G7 близькі до ухвалення рішення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі