понеділок, 12 березня 2012 14:23

"Тиждень жахів" на Вінниччині: дітям показували, як роблять аборт

Підлітки Немирова тиждень ходили на фільми жахів у місцевий будинок культури. Дітям показували ролики про куріння, алкоголь, наркотики та аборт. Запрошення на сеанси роздали дітям у школах та на вулиці. Щодня на сеанс приходили близько 400 дітей.

"Звідти моя 10-річна Софійка прийшла у сльозах. Їй якийсь підліток вручив у руки флаєр. На ньому написано: "тиждень жахів" в районному будинку культури. Там ніякого натяку геть не було на те, що кіно мають дивитися діти, не молодші 15 років", - розповіла 33-річна мати Вікторія.

Дитину з кінопоказу забрав батько. По дорозі додому дівчинка розповіла батькові про те, що дивилася, як проводять аборт.

"Казала, коли показували фільм, закривала очі долонями. Знає, що аборт - це вбивство. У нашій сім'ї прийнято все роз'яснювати дітям. Якби знала про що той фільм, то б краще послала старшу доньку, якій 16 років виповнилося", - додає жінка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жінки, які роблять аборти, розлучаються і залишаються самотніми

Вікторія викладає українську мову у місцевій школі. Каже, підліткам треба розказувати про здоровий спосіб життя.

"Вони не врахували вік глядачів. Підліток не повинен вручати флаєр 10-річній дитині. На воротях ніхто не спиняє. Вхід вільний. Від того ролика жахаються навіть дев'ятикласники" — говорить.

Фільм показували з ініціативи Немирівської міськради. Вони запросили 39-річного Івана Міненка, який організував захід. Чоловік каже, ролики про наркотики та аборти бере з інтернету. Розраховують на глядачів 15-25 років, але до зали пускають і молодших дітей.

"Такий фільм може травмувати психіку десятирічної дитини. Дитина замкнеться в собі, стане дратівливою. А коли виросте, може взагалі боятись народжувати. Тому краще перевіряти куди і на що йдуть ваші діти", - пояснила психолог Надія Поліщук.

Зараз ви читаєте новину «"Тиждень жахів" на Вінниччині: дітям показували, як роблять аборт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі