пʼятниця, 17 травня 2013 14:11

На Вінничині "на загадковому переїзді" тепловоз зім'яв "Волгу" разом з водієм

59-річного Петра Лавренюка з села Гавришівка Вінницького району збив тепловоз. Це трапилося вчора, близько 10-ї ранку на переїзді, коли на своїй "Волзі" він поспішав до Гавришівки. Чоловік від травм загинув на місці.

"Ця аварія сталася за 600 метрів від Немирівської траси. Той переїзд обладнаний лише звуковою сигналізацією та світлофором. Шлагбауму немає. Втім, там добре видно наближення потягу чи тепловозу. Нещодавно в тому напрямку ходив дизель "Вінниця-Гайворон", — каже Володимир Мотичко з обласної Державтоінспекції.

30-річний машиніст розповів міліції, що побачив машину на коліях за декілька десятків метрів. Ввімкнув гальмування, але зіткнення не вдалося уникнути.

"Все сталося  в долі секунди. Тепловоз вдарив правий бік "Волги" зі сторони пасажира. Машину відкинуло на узбіччя. На щастя, пасажирів не було. Люди підбігли до водія, то він ще дихав. Викликали швидку, але він в цей час помер", — додає Мотичко.

Той переїзд називають загадковим. Ще за радянських років звідти забрали шлагбаум. Відтоді там стаються аварії.

"У 94-му році через той переїзд мій дядько їхав трактором з прицепом. Тоді люди неподалік пасли корову, кричали йому. Поїзд гудів. Дивно, що дядько не чув і не бачив. Досі залишається загадкою його смерть", - каже сільський голова Малих Крушлинець 36-річний Володимир Кравець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Польщі поїзд протаранив мікроавтобус: в ДТП загинули 8 українців

Петро Лавренюк очолював сільгосппідприємство у сусідньому селі Малі Крушлинці. Мав два шлюби. Від першої дружини виховав доньку Олену та двох синів Сергія та Олександра, від другого — 15-річного Петра.

"Майже все, що робиться в селі, то заслуга Петра Лавренюка. Ось днями нарада пройшла. Мав відремонтувати будинок культури, школу, обладнати котельню у дитсадку. Коли не попросиш його, завжди поможе", — додає Кравець.

Засновник підприємства Віктор Семененко взяв на себе всі витрати на поховання свого колеги. Прощатися з Петром Лавренюком будуть спочатку у Вінниці, де він мешкає. Потім у будинку культури Малих Крушлинець і у батьківському дворі в села Гавришівка. Поховають біля матері.

Зараз ви читаєте новину «На Вінничині "на загадковому переїзді" тепловоз зім'яв "Волгу" разом з водієм». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі