середа, 01 травня 2024 20:19

На українських дорогах побільшало п'яних водіїв

На українських дорогах побільшало п'яних водіїв
Цього року вже зафіксували майже 50 тисяч випадків п'яного керування. Фото: pixabay.com

Безпрецедентну кількість аварій через керування транспортом у нетверезому стані фіксують в Україні.

Минулого року був антирекорд - зафіксували 151 тис. матеріалів за фактами керування автомобілями п'яними. Про це сказав перший заступник начальника департаменту патрульної поліції України Олексій Білошицький в ефірі телемарафону, передає Gazeta.ua

"Уже за чотири місяці цього року маємо знову безпрецедентну статистику - вже зафіксували майже 50 тисяч випадків керування автомобілем у стані сп'яніння. Це одне з найсерйозніших порушень адмінкодексу. Відповідальність серйозна. Суди ухвалюють рішення і щодо позбавлення права водіння, і щодо стягнення високих штрафів", - наголосив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Виявили водіїв авто, які найчастіше потрапляють в аварії і водіїв, які найчастіше нетверезі

2024 року правоохоронці зафіксували більше випадків керування автомобілем у нетверезому стані, ніж було за цей самий період минулого року.

"Насправді є кілька аспектів, які можуть впливати на це. І обстановка загалом у країні, і певні особисті моменти. Також необхідно говорити про те, що посилився контроль з боку поліції за цим видом правопорушення", - сказав Білошицький.

Зараз розглядають питання законодавчого врегулювання роботи так званих "пунктів тверезості", тобто зупинення автомобіля для перевірки водія на сп'яніння.

У 2023 році в Україні кількість ДТП зросла на чверть, порівняно з 2022 роком.

Смертність внаслідок таких автопригод підвищилася на 9%. Статистику ДТП в Україні опублікувала Патрульна поліція.

Причиною понад 50% усіх смертельних аварій правоохоронці називають перевищення швидкості.

Зараз ви читаєте новину «На українських дорогах побільшало п'яних водіїв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі