четверг, 06 июня 2013 14:30
Андрій Бондар
Андрій Бондар
Андрій Бондар

Проти вас

"Все, що ви скажете, може бути використане проти вас". Цей юридичний принцип, який звучить в американських фільмах, передбачає, що зі сказаного вами щось може бути використане проти вас, а щось не може. А я що далі живу, то більше переконуюсь у тому, що в нашій країні працює зовсім інший принцип, який тільки зовні подібний до американського: "Все, що б ви не сказали, обов'язково буде використане проти вас".

Тобто абсолютно не важить, що ви сказали й що зробили. Абсолютно не важить ні зміст, ні форма. Сказане автоматично використовується проти вас. Є лише один випадок, коли зроблене вами користується якоюсь мірою поблажливості. Коли ви мертві. Та й то не завжди. Якщо все сказане використовують проти вас, це означає, що ви — живі.

На озері якраз зараз глушать рибу

Одне мене по-справжньому тішить: усе, що б ви не сказали, обов'язково використовують проти вас не всі люди навколо.

У мене на озері якраз зараз глушать рибу. Чуються вибухи. Якраз у цю мить сотні, тисячі риб у мутній озерній воді із жахом затуляють руками вуха, але від звуку їм очі вилазять із орбіт. Вони пальцями починають заштовхувати очі, щоб якось опанувати ситуацію, а їм починає з вух текти кров. Тоді вони знову затуляють вуха.

Перший вибух пережили. Тепер тиша. Вони з жахом перезираються, щось намагаються кричати одне до одного, але, оглушені, зовсім не чують своїх риб'ячих слів. Вони чекають другого вибуху. За другим вибухом буде ще важче. Хтось не витримує тиску і починає спливати на поверхню. Просто зараз, у цей момент.

На озері стоїть жаб'яче кумкання. Воно реально стоїть — не чується, не шириться, а рівномірно стоїть. Стоїть стрункий реквієм за рибами, які в цей момент мовчать, і їхнє мовчання використовується проти них. Але жаби самі не знають, за ким їхній реквієм. Їм усе одно, їм добре так, як є. У прибережному очереті. Без вибору — слова, слова, слова, які ніхто не використає проти них.

Сейчас вы читаете новость «Проти вас». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі