Влада посилює тиск на бізнес

Общипувати як гусей - чи підтримувати? Схоже, влада в питанні бізнесу досі на роздоріжжі

Бізнес є тією силою, на якій зараз будується економічна стійкість нашої держави. 90% підприємців реалізують гуманітарні або благодійні проєкти і допомагають ЗСУ. Створені робочі місця для ВПО (10% від працюючих).

На податках українських підприємців тримається обороноздатність країни. Який ресурс буде ключовим для післявоєнного відновлення? 80% підприємців вказують, що це люди. Людський капітал є визначальним для нашого відновлення і розвитку бізнесу.

...за останні місяці 60% підприємців відчули тиск силовиків. Ще в червні 2023 року третина підприємців казали, що непередбачуваність дій держави, яка може погіршити умови для бізнесу є проблемою, яка посідає друге місце після власне військових дій

Дослідження показали, що за останні місяці 60% підприємців відчули тиск силовиків. Ще в червні 2023 року третина підприємців казали, що непередбачуваність дій держави, яка може погіршити умови для бізнесу є проблемою, яка посідає друге місце після власне військових дій. Ситуація у відносинах з владою не покращується. З червня 2023 показник зріс до 50%. Попри це бізнес готовий розвиватися, потрібно лише, щоб держава дала йому можливість злетіти.

Ми зібралися разом на Конгресі ветеранських і бізнес-спільнот, щоб побудувати ефективний трикутник комунікації: бізнес і ветерани як частина громадянського суспільства - влада - міжнародні партнери. Прагнемо донести до держави власну візію та показати реальний стан справ. Натомість чекаємо ефективних державних політик, які сприятимуть зміцненню обороноздатності країни, збереженню економічного потенціалу та створенню умов для перемоги й відновлення.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі