"Гаварі нармальна!" Що перше зробили московити в Авдіївці

Маємо викорчувати все московське, до чого дотягнемося

Перше, що зробили московити в Авдіївці, - повернули радянсько-російські назви вулиць.

Пам'ятаю, з яким спротивом з низів системи і аж до самого верху стикалися небайдужі громадяни, коли прагнули зняти російські мітки всяких всратих ватутіних, суворових, пушкінів з українських вулиць.

Чого нам тільки не розказували - від "вашу мову на хліб не намажешь" до "не имеет значения, как называется улица, потому что она освещена и заасфальтирована, где нет разницы, у которого памятника ты ждешь девушку, в которую влюблен"

Остання цитата, до речі, належить не Путіну, Соловйову, Скабєєвій, Крюковій чи Гужві, а президенту України. Таким оригінальним способом він привітав українців з новим, 2020 роком. До великого вторгнення залишалося 2 роки. До моменту, коли росіяни знову отруять Авдіївку російськими назвами, залишалося 4 роки.

Ми знаходилися в російській культурній окупації так довго, що деякі люди досі вважають імперську російську культуру, мову, відомих людей своїми

Ми знаходилися в російській культурній окупації так довго, що деякі люди досі вважають імперську російську культуру, мову, відомих людей своїми. Але Авдіївка дуже добре показала, як російська мова і культура прийшла в Україну: на штиках п'яної солдатні. Спочатку вбивали, ґвалтували, руйнували, а потім повісили кругом свої таблички і сказали місцевим "гаварі нармальна!".

Маємо викорчувати все московське, до чого дотягнемося. Кожна тайожна назва, кожна книга, кожне слово - це пам'ятник вбивці на могилах його жертв. Так не має бути.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі