Справедливого світу не існує. Але маленька надія є

Я все ще сподіваюсь, що особиста трагедія Олексія Навального буде більш зрозумілою для західного обивателя і комусь відкриє очі на те, що таке Московія і хто такий Путін

Вбивством Навального Путін черговий раз нагадав, який він людожер.

Навальний - це ж його не перша і не остання жертва. До цього була вбита журналістка Політковська. Був Беслан і підірвані російським спецназом діти у школі. Був Норд Ост і вбиті газом заручники. Був Нємцов і купа людей, про яких ми не здогадуємося.

Я навіть не згадую про Україну і десятки тисяч загиблих. Для західного обивателя наші жертви вже давно стали статистикою - непомітною, недоречною, дратуючою.

Проблема не в тому, що Путін якось дуже хитро маскує свої злочини. Проблема в тому, що весь світ старанно намагається ці злочини не помічати

І проблема не в тому, що Путін якось дуже хитро маскує свої злочини. Проблема в тому, що весь світ старанно намагається ці злочини не помічати.

Ти їм кажеш про Бучу, Маріуполь, Бахмут, Авдієвку, а вони тобі - про балет, Большой театр, Третʼяковську галерею, мозаїку в московському метро.

І просто зараз, поки тіло Навального ще не охололо, друзі Ілона Маска і Такера Карлсона видумують версії, що Навальний вбив себе сам, щоб нашкодити Путіну.

Ми живемо в новому світі фейків і брехні, зліпленому з гі*на і палок

На початку війни у нас іще були якісь ілюзії про світ, який має цінності і готовий за них боротися. Насправді, ніякого справедливого світу не існує. Він вмер разом з Рональдом Рейганом і Маргарет Тетчер. Ми живемо в новому світі фейків і брехні, зліпленому з гі*на і палок, де будь-яка трагедія, що відбувається в реальності, може бути легко спотворена до невпізнанності брехунами на кшталт Ілона Маска. І дорослі, добре освічені люди, будуть на біле казати чорний, просто щоб бути у своєму стаді і не відрізнятися від більшості.

У мене є невелика надія, що особиста трагедія Олексія Навального буде більш зрозумілою для західного обивателя і комусь відкриє очі на те, що таке Московія і хто такий Путін.

Але не покидає відчуття, що українці зараз дуже схожі на десяток гномів, які хочуть відбити у дракона свою домівку у горі Еребор, а весь світ просто спостерігає осторонь і говорить, що треба почути дракона та врахувати його інтереси.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі