Коротка мить "прозріння" влади. Чи судитимуть хабарників?

Пригадайте відносно нещодавнє затримання голови Верховного суду. Чим воно закінчилося?

Нещодавно увесь світ, і це не перебільшення, дізнався про те, ким є керівники українських військкоматів. Перейменованих тепер по-іншому, але незмінних за своєю суттю. Виявляється, що набором українців до війська керують хабарники та моральні потвори. Чого би це раптом? Як так сталося? Як про це дізналися? Хто викрив отих нехороших людей? Не треба лише про "журналістів-розслідувачів" – всі, хто хоч трохи тямить у підгляданнях, підслуховуваннях та стеженнях, чудово знають, що "журналісти" є лише, перепрошую, каналом для злиття інформації, яку збирають та використовують ті чи інші органи, які мають для цього необхідне обладнання та необхідний персонал. Причому органи ці можуть бути зовсім не українськими. Інакше ніяк – бо ж всі і завжди знали про корупцію у військкоматах.

Це почалося не сьогодні й не вчора – ще у вісімдесяті роки минулого століття працівники військкоматів непогано заробляли на небажанні численних призовників йти воювати до Афганістану

Це почалося не сьогодні й не вчора – ще у вісімдесяті роки минулого століття працівники військкоматів непогано заробляли на небажанні численних призовників йти воювати до Афганістану. Мені пощастило – я відслужив у війську за рік до початку афганської агресії. Але ані для мене, ані для тих, кому це було дуже треба, не було секретом, кому і скільки треба дати, щоб виявитись непридатним до військової служби. Там були не лише воєнкоми, а й різні лікарі, які за гроші видавали потрібні довідки. Звісно, що про це знали і в "органах", з якими ті лікарі та воєнкоми ділилися отриманим від бідолашних призовників.

Те ж саме відбувається і зараз. Повістки до військкоматів цими днями приносять ледь не інвалідам, в той час як довкіл повно здоровезних бугаїв, яких ті військкомати "не помічають". Очевидно, що про заробітки на небажанні воювати знають усюди. То чому ж наші компетентні органи "прозріли" саме тепер? Відповідь проста і очевидна – слід показати принциповість і рішучість влади у "боротьбі з корупцією". Щоб красиво було і переконливо! Не знаю, хто саме відбирав отих персонажів, що потрапили під роздачу. Знаю лише, що вибір у них був величезний. Обирали одного із сотні. А всім іншим слід було зробити висновки. Які саме? Не знаю. Можливо, не купувати нерухомість в Іспанії невідомо через кого, а робити це іншим способом. Не бити підлеглих кийками, а чимось більш гуманним… Варіантів повно.

У нашої влади немає іншого виходу, окрім як періодично "прозрівати", виставляючи напоказ кількох невдах

До чого це все призведе? Ні до чого! Пригадуєте відносно нещодавнє затримання голови Верховного суду? Ну і що з того? Коли його судитимуть і хто саме це робитиме? Думаю, що ніколи і ніхто. Бо коли робити все як слід, то судити і саджати слід всіх без винятку суддів, прокурорів, слідчих разом із начальниками та співробітниками виправних колоній та слідчих ізоляторів. Там теж страшне що робиться. А де взяти інших? З вулиці, як депутатів від "Слуги народу"? Так не вийде, бо ті, хто "з вулиці", або виявляться ставлениками "колишніх", або стануть ними, щойно як побачать валізу з хабарем. Тому й немає у нашої влади іншого виходу, як періодично "прозрівати", виставляючи напоказ кількох невдах, які чи то не поділилися, чи то ще щось не так зробили. А ми будемо це все обговорювати, потихеньку збираючи гроші на хабар чи то слідчому, чи то судді, чи то воєнкому, чи ще кому. Бо ж нам пояснили, як все це працює. Головне – знати, кому і як занести. Ну і не потрапити на очі владі у коротку мить її "прозріння". Дуже коротку…

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі