Ворог більше не добереться до нас через шампунь

Ми й не помічали, що майже всі "брендовані" товари часто-густо вироблялися нашими ворогами по закордонних ліцензіях

У перші дні після 24 лютого я виявив слабкість. Вона полягала в тому, що я швиденько збігав на базар і купив про запас мила, прального порошку, миючих засобів, зубної пасти, батарейок та чимало всього іншого, без чого в умовах повномасштабної агресії почувався би не зовсім комфортно. На щастя, агресор тепер трохи далі, ніж наприкінці лютого, тож базар працює у майже такому ж режимі, як і до війни.

Я пішов туди, щойно почало закінчуватися саме необхідне — нехай буде трохи про запас. Однак побачив, що звичного засобу для миття посуду, який я купував роками, немає ні у кого. Те ж саме було з пральним порошком та шампунем. Врешті я таки запитав причину відсутності звичних товарів у наступної продавчині. Може, пізніше завезуть, коли тепер нема? "Не завезуть, і не шукайте, — почув я у відповідь. — Воно ж усе було російське, а його вже не возять!"

Мене інше збентежило: виявляється, я усі ці три місяці мився шампунем клятого агресора!

У цих словах була неспростовна логіка — нині і справді возити шампунь із Росії дещо ризиковано. Але не це завдало мені страждань — можна ж купити інший шампунь, мило, пральний порошок та все інше — доведеться звикнути! Мене інше збентежило: виявляється, я усі ці три місяці мився шампунем клятого агресора! І всім іншим, згаданим тут і не згаданим! Ба більше — я передавав дещо із цього синові до війська й тим самим підтримував економіку загарбників. І це ще не найгірше: тих російських товарів по складах ще невідомо скільки — розпродали ж, бо найбільш якісне і ходове! Навряд чи торговці викидатимуть товар, який можна таки продати, нехай він і зроблений ворогами.

Ми і не зауважили, що з часом чи не вся та яскрава продукція, що прикрашає полиці наших магазинів та базарів, стала виготовлятися в Росії

Чому так сталося? Тому що все, на чому написано російською, ми у давні часи вважали заздалегідь неякісним і завжди прагнули купити щось таке, що підписане не по-нашому. Ми і не зауважили, що з часом чи не вся та яскрава продукція, що прикрашає вже який десяток років полиці наших магазинів та базарів, стала виготовлятися в Росії, лише з іноземною етикеткою. Усі ці "брендовані" товари від кросівок "адідас" до автомашин "форд" часто-густо вироблялися нашими нинішніми і довічними ворогами по закордонних ліцензіях і потім везлися до нас. А ми й не придивлялись — аби дешеве було і якісне!

Тепер нарешті цьому буде покладено край. Ворог більше не добереться до мене через зроблений ним шампунь чи дизельне пальне. Тепер все у нас буде або наше, або наших друзів. Теж тепер, сподіваюсь, довічних!

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі