Цей день є вирішальним

Ми не знаємо, що буде завтра, тому все, що маємо — це сьогодні

У тій чи іншій формі ми щодня чуємо про "вирішальний день". Або читаємо про те, що доля війни, отже й наша з вами, вирішиться у найближчі години, дні, тижні, місяці, роки… Вірогідність подібних прогнозів складає вже звичні 50%: або збудеться, або не збудеться… І все одно ми шукаємо всюди, де можемо, відповіді на це питання та будемо шукати довго. А точніше — завжди!

Не лякайтесь, я це не про нинішній стан справ на фронті. Там можливо все що завгодно, й не виключено, що нинішні дні потім справді назвуть найтяжчими. Або навпаки: згадуватимуть їх як час, коли все було відносно спокійно й передбачувано. Це коли-небудь потім фахівці матимуть час та натхнення проаналізувати події, які нині відбуваються навколо нас, роблячи численні розумні й не дуже висновки. І не знаючи, що буде завтра.

Торік ніхто навіть у страшному сні не міг передбачити того, що нині робиться на наших очах

Зізнаймося собі, що торік ніхто навіть у страшному сні не міг передбачити того, що нині робиться на наших очах. Жоден аналітик, жоден політолог, жоден державний діяч не міг навіть припустити, що у центрі Європи відбуватиметься справжня війна, страшнішої за яку ще не було. Бо остання світова війна попри мільйони загиблих проходила без перспективи ядерного удару. Тепер така перспектива є, і вона вже навряд чи зникне. А що це означає? Означає, це що тепер ми знаємо, що все, про що ми нині турбуємось, може зникнути в один момент з волі одного божевільного ідіота, вбити якого не виходить навіть у найпотужніших структур світу.

Тому цей день і є вирішальним — ми не знаємо, що буде завтра, тому планувати щось можна лише приблизно. Звісно, є певні виробничі цикли: посівна на полях, доставка вантажів, виробництво харчів та промислової продукції, надання послуг, навчання дітей, лікування хворих… Все це робиться безперервно там, де це можна робити. Але кожен із нас на своєму місці має усвідомлювати, що, можливо, робить саме це й саме тут востаннє. Можливо, він вже не побачить завтра біля себе цих людей або сам буде в іншому місці. Якщо буде.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі