Російські "ліберали", не суньтесь в Україну. Ми вас не чекаємо

Не робіть із них героїв, які втекли від режиму. Герої з режимом боряться

Друзі, перестаньмо дивитися запорєбрик. Надовго. Дуже надовго.

Нам не потрібно шукати союзників серед "ліберальних" росіян, давати їм громадянство, включати їх в наші ефіри, де вони будуть розказувати, що начебто росіянам не треба війна.

По-перше, ви краще поширюйте фотографії українських активістів, журналістів і мерів, яких прямо зараз катують росіяни на захоплених територіях. Розказуйте світу про це, а не про якісь плакати в "прямому ефірі", з затримкою у 10 хвилин (співробітниця російського "Первого канала" Марина Овсяннікова 14 березня увірвалася в ефір із плакатом "Ні війні". – Gazeta.ua).

По-друге, ви цією поблажливістю напряму граєте на російському боці: ви даєте західній пресі, політикам підставу вважати, що "звичайні росіяни несправедливо страждають" від санкцій. А серед них же є і ті, хто проти! Дуже проти Путіна, але десь так глибоко в душі, що і самі не розгледять.

Ви даєте західній пресі, політикам підставу вважати, що "звичайні росіяни несправедливо страждають" від санкцій. А серед них же є і ті, хто проти! Дуже проти Путіна, але десь так глибоко в душі, що і самі не розгледять

І це – не жарти. Західна преса, експерти дуже охоче хапаються за історії "нещасних", "прогресивних" росіян, які тепер мусять втікати з країни. І дуже бояться, що їх не прийматимуть у світі. А вони ж "не такі"!

Я вам скажу прямо. Через пару років, незалежно від динаміки самої війни (ми виграємо, але ціна може бути різна), всілякі міжнародні організації, які зараз нічого не можуть зробити навіть по своєму мандату, західні уряди (особливо Західна Європа) будуть втюхувати нам діалоги для порозуміння з росіянами.

А як же! Треба ж знайти точки дотику, не всі погані, є нещасна опозиція в екзилі чи в самій Росії – гарантую. Так і буде. А нам воно не треба. Хай німці самі з ними діалоги водять, якщо досі не зрозуміли, хто перед ними.

Більше того, коли війна закінчиться, а Росія і далі котитиметься в прірву, до нас як таргани, вибачте, полізуть купа "опозиційних" росіян. Якщо зараз ми не перестанемо у все це гратися і не скажемо конкретно: ми вас не чекаємо! Вдома розбирайтеся. Сидіть по тюрмах за свій вибір. Зносьте владу. Але не суньтесь в Україну.

Так. Є окремі люди. Але якщо вони виїхали кудись, не робіть із них героїв, які втекли від режиму. Герої з режимом боряться!

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі