Росія готується до гібридної атаки

Загроза російської атаки після ілюзорних заяв про відведення військ не тільки не зменшилася, але і зросла

Як і передбачалося, гібридна агресія, де російські війська не будуть залучені відкрито і Росія не визнаватиме своєї участі. Принаймні, на початку.

Для чого це Росії?

- продемонструвати "добру волю" тим західним державам, які вагаються, не готові до персональних жорстких санкцій, зупинки "Північного потоку-2", воєнної підтримки України і масованої фінансової допомоги.

- відволікти увагу від гібридної атаки, де Росія буде "ні до чого". Принаймні, на початковій стадії.

- якщо Росія не піде в гібридний наступ (сумніваюся, але раптом), то вимагати в обмін на цю "деескалацію" поступок вже від України. І знайде "розуміння" серед частини західних держав.

Головне для РФ – почати агресію без визнання участі регулярної армії, але виправдати її приєднання вже в процесі

Якщо ж Росія замилює очі, а в атаку насправді збирається, то які сценарії? Головне – почати агресію без визнання участі регулярної армії, але виправдати її приєднання вже в процесі. Агресія з окупованого Донбасу (з весни минулого року вважаю найбільш вірогідним сценарієм). Починають так звані 1-й і 2-й армійські корпуси ЛДНР, а далі включається Росія офіційно на підставі однієї з причин:

1. Захист російських громадян згідно з російським законодавством.

2. Путін підписує офіційне визнання ЛДНР (чим він трохи може поторгуватися із Заходом зараз після офіційного звернення до нього Держдуми, а може одразу визнати), а тоді ці "незалежні держави" звертаються по оборонну допомогу. Найбільш вірогідний сценарій.

3. Росіяни пробують відвоювати якусь підконтрольну Україні частину Донбасу, а тоді заходять як миротворці.

Тим часом, поки вони офіційно не "приєднаються" до конфлікту або "врегулювання", ключові слабкі місця – Донбас, з одного боку, і провокації, диверсії, терористичні акти на решті території України.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі