Навіщо президенту Зеленському депутат Тищенко

Стара казочка про "доброго царя" та "поганих бояр"

Розпочалося це далекого вже 1994 року, коли вже третій рік незалежна Україна ще практично не мала свого телебачення і ми змушені були або дивитися програми московського ТБ, або не дивитись нічого. Саме тоді на телеекрани замість мексиканської "Просто Марії", американської "Санта-Барбари" та інших куплених за кордоном серіалів, вийшли численні серіали московського виробництва, у яких депутати та міністри зображались гіршими за найстрашніших злочинців – брехливі, жадібні, безпринципні, хтиві, зрадливі і так далі!

Навіщо у Москві це робили? Дуже просто – народ мав затямити, що депутати з міністрами, звісно, скоти останні, але ж є президент, який поки що не може з ними усіма розібратися. Але розбереться рано чи пізно, бо президент у нас – найкращий! Стара московська казочка про "доброго царя" та "поганих бояр" транслювалася роками із кожного відра. І нічого, що тодішній президент Єльцин вже був на той час очевидно карикатурною фігурою. Головне було відпрацювати технологію, а некарикатурний президент потім знайдеться!

Головне було відпрацювати технологію, а некарикатурний президент потім знайдеться

Те ж саме намагаються на наших очах робити піарники чинного президента України. Вони охоче і з задоволенням збиткуються над частиною депутатів від "Слуги народу", окремі з яких виглядають вже зовсім анекдотично, як той же Микола Тищенко. Навіщо це "слугам"? Все дуже просто – молоді і місцями талановиті пропагандисти, які замість слів "задум" чи "сценарій" освоїли розкішне слово "наратив", намагаються показати, що Зеленський хороший, але йому дуже складно, бо навколо, як у старих московських серіалах, нехороші депутати і міністри. Інколи навіть відверто смішні. Тож давайте усі разом з них сміятися, одночасно поважаючи президента!

І нічого, що президентом у нас нині теж відверто карикатурний персонаж. Коли що, його швидко замінить некарикатурний, той самий, що вже тепер практично править державою. І тоді вже всім стане не до сміху.

Микола Несенюк, для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі