Україна чіплятиметься за карантин до останнього

Угорщина зберегла справжній бізнес. Тепер там все живе і працює

Ще під час футбольного Євро-2021 вразили трансляції з переповненого стадіону у Будапешті. Думав, що це там у порядку винятку, на честь видатної події. Виявилось, що Угорщина вже давно живе без усіляких масок. Коли не дивитися телевізор, де щодня повідомляють про "ковідні" новини, жодних ознак пандемії там немає. Заповнені магазини, ресторани, пляжі, громадський транспорт, концертні зали та дискотеки. Усі без масок і всі живі.

Так само без масок прикордонники, які щодня пропускають до Угорщини із Закарпаття тисячі трудівників "прикордонного бізнесу". Вони ж бо знають один одного як рідних – щодня туди-сюди ходять та їздять. У незнайомих просять паспорти вакцинації. Після чого теж пропускають.

У сусідній Австрії майже те саме – лише в окремих магазинах та автозаправках зберігається "масочний режим", до якого ставляться приблизно так, як колись у нас до обов'язку ходити на демонстрації на честь "річниці Жовтня".

Звідси питання – чи то угорці, які зняли маски і скасували усякі "антиковідні" обмеження такі дурні, чи навпаки – такі розумні?

Як на мене, то в Угорщині просто не додумались зробити із карантину прибутковий бізнес. Зате справжній бізнес, який страждав від карантину, зберегли! І тепер там все живе і працює. У нас же, і не лише у нас, чіплятимуться за той карантин до останнього. Бо ж скільки людей втратять свою вагу, і моральну, і матеріальну, коли ми раптом заживемо, як раніше.

Може, повезти наших керівників на пару днів до Будапешту, аби переконалися, що є життя і без масок

Власне, ми вже це і так робимо. Лише мовчки, неофіційно. Починаємо нормально між собою вітатися, тиснути руки, обійматися. Збираємося у великі компанії, беремо участь у масових заходах. Чим далі від Києва, тим менше людей у масках. І не тому, що там всі такі дурні, а тому що там менше охоронців, які отримують неймовірну насолоду, даючи наказ кожному, хто без маски. Коли ще така нагода трапиться? То, може, повезти наших керівників на пару днів до Будапешту, аби переконалися, що є життя і без масок!

Я особисто ніколи не був проти антиковідних заходів за всієї їх очевидної безглуздості. Підкорявся і терпів разом із усіма. А тепер не хочу. Хочу, щоб у нас було як у Будапешті. Вже тепер, а не тоді коли начальство повернеться із відпусток. Хто проти?

Микола Несенюк, для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі