Куди поділась Ґрета Тунберґ?

Коронавірус затьмарив вигадані розбещеними підлітками проблеми

Ще півтора роки тому від самого лише імені цієї шведської школярки здригався всесвіт. Політики провідних країн цивілізованого світу мов діти, що нашкодили, вислуховували як ця підліткиня звинувачує їх у знищенні планети через спровоковане ними ж "глобальне потепління". Ґрета їздила світом мов суперзірка, зустрічаючись із керівниками держав, отримуючи визнання та непогане фінансування своїх акцій від численних міжнародних фондів. 2019 року Ґрету Тунберґ внесли до числа найвпливовіших людей світу.

І де вона тепер? Чи продовжує свою "боротьбу" проти "глобального потепління"? Щось не чути про це нічого. Зрозуміло чому – у людства рік тому виникли справжні, а не вигадані розбещеними цивілізацію підлітками проблеми. Нам всім тепер не до "потепління" - хочеться просто вижити в умовах пандемії.

Вже за рік-другий, а, може, й тепер, більшість і не згадає хто така Ґрета Тунберґ. А коли діти запитають про це дорослих, ті скажуть: була, мовляв, така юна активістка у часи, коли найбільш багатій частині людства не було чим себе зайняти. От і переймалися всілякими дурницями на зразок "потепління", не те що у нинішні нелегкі часи.

"Глобальне потепління" якось само мине. Вже минає – сніг на вулицях наприкінці березня

Отак і закотилася зірка "найвпливовішої у світі" юної активістки Ґрети Тунберґ. Пандемія коронавірусу, окрім усього іншого, зробила людству добре і, сподіваюсь, довговічне щеплення від спроб вигадати собі проблеми, яких немає, а потім з ними боротися. Здоров'я нам усім. А "глобальне потепління" якось само мине. Вже минає – сніг на вулицях наприкінці березня.

Микола Несенюк, для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі