Гімн Росії дискваліфікований

Але футбольного Євро це не стосується

Вчора вітчизняні ЗМІ рознесли новину про дворічну дискваліфікацію спортсменів Росії і, як зазвичай, збрехали. Та хіба вперше? Аби заголовок був гучний! Насправді рішенням міжнародного спортивного суду в Лозанні був на два роки дискваліфікований гімн Росії, який тепер не виконуватимуть в разі перемоги російських спортсменів на Олімпійських іграх. Ось і все!

Саме таким виявилося "жорстоке покарання" від світового спорту за те, що понад тисячу російських атлетів упіймали на вживання заборонених препаратів, а зимові Олімпійські Ігри-2014 року в Сочі були наскрізь просякнуті допінгом, за допомогою якого росіяни здобували олімпійські нагороди.

Коли це стало відомо і було документально доведено, міжнародні спортивні організації традиційно "висловили глибоку стурбованість". Винятком стала лише Всесвітня легкоатлетична федерація, яка одразу ж заборонила росіянам виступати на своїх змаганнях. А що інші?

Шість років тривала бюрократична та судова тяганина. У окремих російських спортсменів "забирали" медалі чемпіонатів світу та Олімпійських Ігор. Насправді ніхто нічого не забирав. Плівку життя назад не перемотати – ті, хто програв накачаним допінгом росіянам, все одно вже не стануть на подіум. Замість тріумфу, до якого йшли через роки тренувань, вони отримали папірець із повідомленням, що тепер, за шість років, вони оголошені чемпіонами.

Скажете, що цими папірцями тепер можна лише підтертися? І не лише ними! Якщо уважно прочитати рішення суду в Лозанні, то насправді росіяни нізвідки не виключені. Вони можуть спокійно продовжувати виступи у всіх міжнародних змаганнях. Різниця лише в тому, що на найближчих Олімпійських Іграх після їхніх можливих перемог не підніматимуть прапор Росії і не гратиме мелодія Алєксандрова на вірші Міхалкова, яку старше покоління пам'ятає як гімн СРСР.

Була "національна команда Росії", а стали просто "спортсмени Росії"! Уявляєте які нестерпні страждання це викликатиме у російських спортсменів та уболівальників

Ба більше – якщо на Олімпійських Іграх 2018-го у Кореї росіяни виступали у формі нейтрального кольору, то тепер спокійно можуть виходити на старт у власних кольорах на з надписом Росія! А як же дискваліфікація? Хіба не ясно? Була "національна команда Росії", а стали просто "спортсмени Росії"! Уявляєте які нестерпні страждання це викликатиме у російських спортсменів та уболівальників!

А що ви хотіли, коли російський Газпром фінансує купу міжнародних спортивних організацій, включаючи футбольну УЄФА! Футболу, до речі, розрекламована "дискваліфікація" взагалі не стосується! Так що готуйтеся слухати російський гімн під час перенесеного на наступний рік Євро.

Микола Несенюк, для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі