Де висітиме пальто Саакашвілі?

Влада повернулася до кадрів Януковича

За той короткий час, коли з волі Петра Порошенка над Україною зійшла політична зірка Міхеіла Саакашвілі, популярний грузин встиг дати сотні інтерв'ю. Вони ставали щораз менш цікавими через те, що в них було одне й те саме. Зокрема, пальто. Воно, за словами колишнього президента Грузії, було його єдиним майном, і доводило тим самим непричетність свого господаря до корупції. Щодо останньої, то про це краще би розповів колишній генпрокурор Луценко, який із характерною для себе швидкістю перейшов із Саакашвілі від дружніх поцілунків до оголошення підозри.

Для мене ж пальто є символом трохи іншого. Із пальтом часто порівнюють відставлених керівників, які, хоч і звільнені, але залишаються висіти у політичному гардеробі, очікуючи своєї черги. Пальто Саакашвілі, кажуть, вже дочекалося – його ніби мають призначити в наш уряд головним реформатором.

Перш ніж здогадуватись, чим це викликано, зауважу очевидний ідіотизм самої посади "віце-прем'єра з реформ". Тому що реформи – це функція всього уряду разом із парламентом, президентом та його незаконним "офісом". Коли реформами займається окрема людина в уряді, то що роблять інші? Виходить, що або нічого не роблять, або крадуть, залежно від того, хто про них говорить.

Реформи – це функція всього уряду разом із парламентом, президентом та його незаконним "офісом". Коли реформами займається окрема людина в уряді, то що роблять інші? Виходить, що або нічого не роблять, або крадуть

То що має означати намір призначити на цю відверто декоративну, якщо не сказати клоунську, посаду політика із приблизно такою ж самою репутацією? Повернення "зеленої влади" до кадрів попереднього президента? Так ця влада вже давно повернулася до кадрів минулого президента, але не Порошенка, а Януковича. А, може, це пошук фігури ще більш смішної, ніж сам нинішній президент? Коли сміятися, то сміятися безкінечно!

Як на мене, публічне діставання із політичної шафи трафленого міллю старого пальто Саакашвілі є спробою відволікти увагу суспільства від чогось справді серйозного, на що ми не повинні звернути увагу. Слід сказати, що спроба вдалася – недарма ж я оце все написав!

Микола Несенюк, для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі