Зеленському бракує чавуну

Промисловості у нас немає – все побудовано на іноземних технологіях

Півстоліття тому реклами не було. Вулиці, площі, дороги, паркани та стіни прикрашали гаслами про шлях до комунізму із цифрами у мільйони тон виплавлених чавуну і сталі, добутого вугілля і таке інше. Цифри постійно зростали - країна виплавляла все більше чавуну. Одночасно із магазинів один за одним зникали продукти. Комунізм впав саме тоді, коли "країна рад" виплавляла чавуну найбільше в історії, а народу цієї країни остаточно не стало чого їсти.

З того часу минуло три десятиліття. Аж раптом президент Зеленський занепокоївся "падінням промислового виробництва" . Чого б оце людина на п'ятому десятку почала зненацька перейматися тим, що її перед цим жодного разу хвилювало?

Все просто – у Рината Ахметова проблеми!

Все просто – у Рината Ахметова проблеми! Метал, який виробляють його підприємства, олігарх продає за кордон за демпінговими цінами, заробляючи шалені мільярди. Останнім часом метал на світовому ринку подешевшав, і мільярдів стало надходити менше. Саме це і означає, у перекладі на нормальну мову, "падіння промисловості", яким так переймається Зеленський. Тому що промисловості в Україні практично немає. Усе що крутиться і гудить навколо нас, усе, в що ми вдягаємося, що дивимося і слухаємо, на чому їздимо, вироблено або за кордоном, або у нас за допомогою іноземних технологій. Чи не вся питомо українська промислова продукція, що продається за кордоном, це той самий метал виробництва підприємств Ахметова, який в останні місяці став багатіти не так швидко. Чому це раптом так збурило Зеленського, що той вирішив поміняти уряд? Який стосунок до стану української економіки має виробництво металу?

Я не фахівець з економіки, але можу точно сказати, що у державі, керівництво якої бачить своїм головним завданням виплавку більшої кількості чавуну, попереду дуже великі проблеми. Аж до катастрофічних. Доведено Радянським Союзом.

Микола Несенюк, для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі