вівторок, 13 грудня 2022 08:12

Спецтема: Війна Росії проти України

Зустрічали супутники НАТО: на аеродромі "Енгельс" вишикували вояк у вигляді пропагандистського напису 

На нових супутникових фото аеродрому "Енгельс" у Саратовській області Росії помітили напис "смерть нацистам".

Українські військові впевнені, що росіяни годинами позували на морозі для супутників НАТО, щоб передати послання роспропаганди. Супутникове фото опублікували у Facebook Збройних сил України 12 грудня.

ЗСУ переконані, що особовий склад військ РФ вишикувався на морозі та понад 2 год. відтворював "канонічний для російської пропаганди напис".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Атака на "Енгельс" та "Дягілєво" зганьбила російську ППО на весь світ – експерт

"Обробляючи сьогодні супутникові знімки аеродрому "Енгельс", не один аналітик був, м'яко кажучи, приємно здивований... Нечасто весь особовий склад російської військової частини у парадній формі зустрічає розвідувальний супутник НАТО. Поважають", – йдеться в повідомленні.

Автор: facebook.com/AFUkraine
  На летовищі аеродрому "Енгельс" вишикували особовий склад у вигляді напису "смерть нацистам"
На летовищі аеродрому "Енгельс" вишикували особовий склад у вигляді напису "смерть нацистам"

У російському міноборони повідомили, що вранці 5 грудня Україна "намагалась безпілотниками" атакувати російські аеродроми "Дягилево" та "Енгельс". На обидвох аеродромах дислокується дальня авіація РФ. Під Рязанню розташований аеродром "Дягилєво", у Саратовській області – "Енгельс".

Окупанти стверджують, нібито безпілотники вдалось перехопити і вони "частково пошкодили обшивку корпусу двох літаків". Водночас в міноборони РФ заявили, що унаслідок цього троє російських військових загинули, четверо – отримали поранення.

У Повітряних силах України, коментуючи подію, не підтвердили, але й не спростували причетність України до цієї "бавовни". Генштаб ЗСУ також зберігає тишу.

6 грудня з'явилася інформація про атаку безпілотника на аеродром у Курську. Пожежу на авіабазі зафіксували супутники сервісу Planet Labs.

Видання Washington Post писало, що для атак на аеродроми "Дягилєво", "Енгельс" та "Курськ" використовувалися українські безпілотники.

Зараз ви читаєте новину «Зустрічали супутники НАТО: на аеродромі "Енгельс" вишикували вояк у вигляді пропагандистського напису ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі