вівторок, 13 червня 2023 08:25

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ продовжать домагатися успіхів ‒ у США прокоментували український контрнаступ

ЗСУ продовжать домагатися успіхів ‒ у США прокоментували український контрнаступ
Держсекретар США Ентоні Блінкен прокоментував контрнаступ ЗСУ. Фото: abcnews.go.com

Про те, куди саме направлений український контрнаступ, говорити ще зарано.

Втім, у Сполучених Штатах Америки впевнені, що ЗСУ продовжать домагатися успіхів у поверненні захоплених Росією територій. Про це заявив держсекретар США Ентоні Блінкен, повідомляє The Guardian.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сотні знищених загарбників за добу: Генштаб повідомив про нові втрати ворога

Він також наголосив, що США сповнені рішучості максимально підтримувати Україну, щоб вона могла домогтися успіху на полі бою.

За словами Блінкена, на майбутньому саміті НАТО у Вільнюсі також можна очікувати "надійного" пакету політичної та практичної підтримки України.

На кількох ділянках фронту українські війська ведуть контрнаступальні дії і продовжують звільняти населені пункти. При цьому російські окупанти сподіваються зупинити просування ЗСУ, застосовуючи "гнучку оборону". Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

За даними аналітиків, українські військові минулої доби продовжували контрнаступальні дії щонайменше на трьох ділянках фронту.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ продовжать домагатися успіхів ‒ у США прокоментували український контрнаступ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі