вівторок, 13 червня 2023 06:17

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ наступають на кількох ділянках фронту: свіжі дані аналітиків

ЗСУ наступають на кількох ділянках фронту: свіжі дані аналітиків
Українські війська контратакують на кількох напрямках фронту. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

На кількох ділянках фронту українські війська ведуть контрнаступальні дії і продовжують звільняти населені пункти.

При цьому російські окупанти сподіваються зупинити просування ЗСУ, застосовуючи "гнучку оборону". Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

За даними аналітиків, українські військові минулої доби продовжували контрнаступальні дії щонайменше на трьох ділянках фронту.

Так, 12 червня заступниця міністра оборони України Ганна Маляр повідомила, що українські бійці на Донецькому та Таврійському напрямках просунулися на 6,5 км та відбили 90 квадратних кілометрів території за останній тиждень.

ЗСУ звільнили один населений пункт на заході Запорізької області та шість населених пунктів на сході Запорізької та заході Донецької областей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як Leopard 2A6 "роздає" окупантам: відео з війни

А речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий заявив, що війська продовжували контратаки на флангах Бахмута і просунулися на 250-700 метрів на підступах до міста.

За даними російських джерел, ЗСУ продовжували контратаки на російські позиції на південний захід, північ і північний захід від Бахмута, особливо біля Берхівки.

Опубліковані 12 червня геолокаційні кадри додатково вказують на обмежений поступ українських військ у західній частині Донецької області на південь від Великої Новосілки.

Російські "воєнкори" стверджували, що війська РФ намагаються контратакувати в цьому районі, та що бої тривали у західній частині Донецької області та східній частині Запорізької області.

Російські військові блогери також повідомляли про бойові дії ЗСУ на заході Запорізької області в районі Оріхова, але зазначали, що інтенсивність обстрілів на цій ділянці дещо знизилася.

Повідомляється, що 12 червня війська РФ здійснили контратаку в західній частині Донецької області після того, як напередодні ЗСУ добилися тактичного успіху поблизу Времівського виступу. Окупанти там здійснили контрудар по Силах оборони України 12 червня.

За даними ISW, війська РФ не досягли підтверджених територіальних успіхів у ході цих контратак, хоча деякі російські джерела повідомляють, що війська РФ нібито відбили Макарівку.

Однак, заступниця голови Міноборони України Ганна Маляр повідомила, що ЗСУ, як і раніше, контролюють Макарівку станом на 12 червня.

Українські війська звільнили село Новодарівка Гуляйпільського району Запорізької області.

Окупантів вигнали з населеного пункту ще 4 червня, повідомляє Запорізька окрема бригада територіальної оборони.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ наступають на кількох ділянках фронту: свіжі дані аналітиків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі