вівторок, 13 грудня 2016 23:46

Знищили лідерів ІДІЛ, які планували теракти на Заході

Знищили лідерів ІДІЛ, які планували теракти на Заході
Фото: Korrespondent.net

У Сирії ліквідували трьох лідерів терористичного угрупування "Ісламська держава", які планували теракти в країнах Заходу.

Успішну операцію виконали війська міжнародної коаліції, які на чолі з США протистоять бойовикам .

"У результаті точного авіаудару, який Коаліція нанесла поблизу сирійського міста Ракка, загинуло троє лідерів ІДІЛ, які безпосередньо сприяли зовнішнім терористичним операціям і рекрутингу іноземних бойовиків", - розповів речник Міністерства оборони США Пітер Кук. Про це повідомляє Укрінформ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бойовики ІДІЛ знову захопили Пальміру

Двоє бойовиків - Салах Гурмат і Семмі Джедоу надавали підтримку в організації терактів у Парижі 13 листопада 2015 року. Були близькими соратниками лідера ІДІЛ Абу Мухаммада аль-Аднана, який загинув від авіаудару Коаліції в серпні. Третій ліквідований бойовик Валід Хамаме планував напади смертників.

"Ті, хто прагне напасти на Сполучені Штати, наших партнерів по коаліції і союзників по всьому світу, не знайдуть безпечного притулку", - наголосили в міністерстві оборони США.

Раніше у результаті нападу двох смертниць в Нігерії загинули 56 чоловік. Ще близько 60 осіб отримали поранення.

Зараз ви читаєте новину «Знищили лідерів ІДІЛ, які планували теракти на Заході». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі