четвер, 29 червня 2023 06:13

Знайшли останки загиблих туристів батискафа "Титан"

Знайшли останки загиблих туристів батискафа "Титан"
Останки належать жертвам затонулого батискафа. Фото: eastnews.ua

Берегова охорона Сполучених Штатів Америки виявила та дістала уламки батискафа "Титан", а також імовірні останки загиблих з дна Атлантичного океану.

Слідчі з кількох країн продовжують встановлювати причини трагедії, повідомила пресслужба берегової охорони США.

"Медики Сполучених Штатів проведуть офіційний аналіз людських останків, які були знайдені в уламках на місці інциденту. Берегова охорона США підняла також речові докази з морського дна на місці катастрофи глибоководного апарата "Титан", – йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Режисер "Титаніка" давно запідозрив проблему з туристичним батискафом

Ці докази дадуть слідчим із кількох міжнародних юрисдикцій встановити причини трагедії.

"Потрібно зрозуміти чинники, які призвели до катастрофічної втрати "Титану". Забезпечити все можливе, щоб подібна трагедія більше не повторилася", – наголосив капітан берегової охорони США Джейсон Нойбауер.

Про зникнення підводного човна, який використовувався для перевезення людей для огляду затонулого "Титаніка", ЗМІ повідомили 21 червня. Розпочалася пошуково-рятувальна операція.

22 червня у зоні пошуків зниклого в Атлантиці батискафа "Титан", який доставляв туристів до затонулого "Титаніку", виявили два фрагменти непізнаних уламків.

Підводний апарат "Титан" зазнав "катастрофічного вибуху" всього на відстані 1600 футів від носа розбитого океанського лайнера "Титанік". Пасажири загинули миттєво.

Жертвами стали генеральний директор OceanGate Стоктон Раш, ветеран ВМС Франції Поль-Анрі Наржоле, британський мільярдер Геміш Гардінг, пакистанський бізнесмен Шахзада Дауд і його син Сулеман, якому було всього 19 років. Деякі з яких заплатили по $250 тис., щоб побачити знамениту корабельну аварію.

"Титанік" знаходиться на глибині 3,8 км на дні Атлантики, приблизно за 600 км від узбережжя Ньюфаундленду, Канада.

Учора уламки батискафа "Титан" доставили на берег Канади у порт Сент-Джонса.

Зараз ви читаєте новину «Знайшли останки загиблих туристів батискафа "Титан"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі