пʼятниця, 25 вересня 2020 17:00

Знайдений чайник приніс пів мільйона доларів

Знайдений чайник приніс пів мільйона доларів
Антикварна китайська посудина для вина XVIII ст. / Hansons

Маленьку антикварну посудину для вина в формі чайничка, яку випадково знайшли в гаражі під час прибирання, продали з аукціону за $497 тис.

Продали антикварну посудину XVIII ст. на британському аукціоні Hansons. Там її називають "знахідкою року". На ній стоїть клеймо китайського імператора Цяньлуна. Про це пише CNN.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Малюнки для Данте та листи Ньютона - знайшли схованку книг вартістю $3,2 млн

Вага знахідки 362 грама. Древні емаль та мідь прикрашені квітковим мотивом. У посудини є ручка і носик. Власник антикварної речі успадкував її від діда, який купив річ під час Другої світової війни на Далекому Сході.

Власник з Південного Дербишира не знав, що за річ лежить в старій коробці під замком. Приніс в комісійний магазин, щоб експерт з антикваріату провів безкоштовну оцінку. Тільки там виявив, що знахідка – цінна.

Спочатку експерти оцінювали її в $25-50 тис. Проте вже на попередніх торгах на аукціоні ціна зросла до $191 тис. Змагалися за право дістати антикварну річ колекціонери зі США та Китаю.

2017-го аукціонний дім Hansons продав китайську античну тарілку XVIII ст., знайдену в Південному Дербиширі, за $292 тис. 2016-го вазу періоду правління Цяньлуна - за $826 тис.

Зараз ви читаєте новину «Знайдений чайник приніс пів мільйона доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі