понеділок, 21 серпня 2023 07:54

Запрошення на саміт G20: в Офісі президента розповіли про переговори з Індією

Запрошення на саміт G20: в Офісі президента розповіли про переговори з Індією
Україну поки не запросили на саміт G20 в Індії. Фото: ukrinform.ua

Хоча Україна поки не отримала запрошення на саміт G20, що пройде в Індії, Київ продовжує працювати з Делі над тим, щоб взяти участь у саміті.

Зокрема, обговорюється можливий формат участі. Про це в ефірі національного телемарафону розповів заступник керівника Офіса президента Ігор Жовква, передає Gazeta.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Індія підтвердила, що Україну не запросили на саміт G20 і пояснила чому

Так, на запитання про те, чи "випала" Індія як потенційний майданчик для "саміту миру", оскільки Україна не отримала запрошення, Жовква відповів, що робота триває.

"Мені особисто не так зрозуміло, як вам, що Індія "випала". Знаєте, в дипломатії такий принцип: ніколи не говори ніколи. Ми працюємо з індійською стороною над залученням в тому чи іншому форматі України до участі в саміті G20. На цьому я поки що поставлю три крапки", – наголосив Жовква.

Індія не запросила Україну взяти участь у саміті G20, запланованому на 9-10 вересня в Нью-Делі. Водночас у списку запрошених є російський диктатор Володимир Путін, ідеться на сайті G20. Також до списку потрапили представники Маврикію, Нігерії, Оману та ОАЕ.

Україна все ще працює над тим, щоб отримати офіційне запрошення на саміт "Великої двадцятки".

Зараз ви читаєте новину «Запрошення на саміт G20: в Офісі президента розповіли про переговори з Індією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі