субота, 05 жовтня 2024 05:34

Залужний пояснив, чому в Україні не можна знижувати мобілізаційний вік

Залужний пояснив, чому в Україні не можна знижувати мобілізаційний вік
Колишній головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний проти зниження мобілізаційного віку. Фото: Букви

Колишній головнокомандувач ЗСУ, надзвичайний повноважний посол у Великій Британії Валерій Залужний виступив проти того, щоб в Україні знижували мобілізаційний вік.

Бо молодь до 25 років - майбутнє України. Про це Залужний сказав на зустрічі з українськими студентами у Лондоні у п'ятницю, 4 вересня, повідомляють "Букви".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Якщо хочемо вижити, мобілізація має бути з 20 - Чмут

"Категорію 18-25 років потрібно максимально берегти. Я чому завжди протестував, щоб мобілізація не заходила на людей нижче 25 років, коли був на посаді Головнокомандувача, тому що нам потрібна Україна і через 20 років, і через 30 років", – переконаний Залужний.

Він додав, що ця молодь зможе врятувати Україну.

"Якщо країна дійде до такого бар'єра, коли буде загроза існуванню держави як такої, її можуть врятувати тільки молоді люди у віці 18-25 років, бо вони абсолютно інші", – підсумував Залужний.

Раніше секретар Комітету Верховної Ради з питань нацбезпеки, оборони та розвідки, ветеран АТО Роман Костенко заявив, що в Україні чоловіків повинні мобілізувати до війська з 20 років. Нардеп вважає, що такий крок є важливим для країни, яка бореться у найжорстокішій війні.

Зараз ви читаєте новину «Залужний пояснив, чому в Україні не можна знижувати мобілізаційний вік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі