четвер, 30 вересня 2021 10:17

Заколотникам відрубували голови: під час безладів у в'язниці загинули 116 осіб

Заколотникам відрубували голови: під час безладів у в'язниці загинули 116 осіб
Рідні ув'язнених чекають біля в'язниці Penitenciaria del Litoral після того, як прийшли звістки про 116 загиблих там в'язнів, Гуаякіль, 28 вересня 2021 року / REUTERS

Кількість загиблих у результаті безладів в одній з найбільших в'язниць Еквадору збільшилася до 116. Про це заявив у середу, 29 вересня, президент країни Гільєрмо Лассо.

Ще 80 в'язнів поранені в зіткненнях у вівторок, 28 вересня, у в'язниці Penitenciaria del Litoral, в провінції Гуаяс. Це місце ув'язнення в останні місяці стало ареною кривавих бійок між бандами за контроль над ним. Про це пише Reuters.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У тюрмі ДНР вбили трьох в'язнів. Серед них - чемпіон України

"Шкода, що злочинні групи намагаються перетворити в'язниці на поле битви за владу. Прошу Бога благословити Еквадор, щоб могли уникнути нових людських жертв", - сказав Лассо.

Сутички у вівторок стали найсмертоноснішим актом насильства, про який коли-небудь повідомляли в пенітенціарній системі Еквадору. Схожі заворушення відбулися в лютому й липні 2021 року в різних в'язницях у країні. Під час лютневих заворушень загинуло щонайменше 79 осіб, а в липні - не менш як 22 осіб.

Десятки людей прибули до в'язниці, щоб дістати інформацію про засуджених родичів. І вимагали пояснень від посадовців, відповідальних за їхню безпеку. Уряд посилив військову присутність за межами об'єкта. Лассо каже, що штат буде допомагати сім'ям загиблих і поранених в'язнів.

Прокуратура країни заявила раніше в середу, що шістьох з убитих в'язнів в Penitenciaria del Litoral обезголовили.

Міжамериканська комісія з прав людини раніше засуджувала насильство, а правозахисники із Human Rights Watch закликали уряд Еквадору розслідувати насильство в тюрмах і притягнути винних до відповідальності.

У серпні Лассо заявив, що уряд виділить більше коштів для розв'язання проблем переповненої тюремної системи країни, щоб побудувати нові в'язниці та встановити нове обладнання для підвищення безпеки.

9 вересня 1971-го ув'язнені захопили виправний заклад суворого режиму Аттіка в США. Пізніше того ж дня поліція штату повернула більшу частину в'язниці, але 1281 в'язень зайняв майданчик, де вони чотири дні тримали в заручниках 39 охоронців і співробітників. Після того, як переговори зайшли в глухий кут, влада 13 вересня почали штурм, у якому загинули 10 заручників і 29 в'язнів через безладну стрілянину.

Зараз ви читаєте новину «Заколотникам відрубували голови: під час безладів у в'язниці загинули 116 осіб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі