пʼятниця, 26 січня 2024 01:34

Захід повинен бути вдячним Україні, а не змушувати її благати про зброю - The New York Times

Захід повинен бути вдячним Україні, а не змушувати її благати про зброю - The New York Times
Україна потребує західної зброї. Фото: glavcom.ua

Захід має дякувати українцям та надати зброю замість того, щоб змушувати Київ благати партнерів про поставки.

Адже саме Україна захистила Європу від російської загрози. Таку думку на сторінках The New York Times висловив оглядач-міжнародник Томас Фрідман.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Німецький депутат пояснив, чому в країні відхиляють поставки ракет Taurus в Україну

Він нагадав, що українці несуть на собі весь тягар війни і готові це робити й надалі. Все, що вони просять у Заходу - це сучасне озброєння та фінансова допомога.

"Як ми взагалі можемо відмовлятися? За десятки мільярдів доларів і жодного вбитого американського солдата Україна завдала глибокої невдачі путінській армії, що робить її набагато менш небезпечною для Заходу та Києва. Це найвигідніша пропозиція, яку будь-коли отримувало НАТО", – пише оглядач.

Зусиллями України Росія втратила левову частину своїх початкових військових ресурсів і тому на поточний момент не представляє загрози для країн Європи. "Дякую, Києве", – додає Фрідман.

Оглядач також наводить висловлювання віце-прем'єр-міністра Канади Христі Фріланд, яка на сніданку з лідерами НАТО в Давосі цього року зазначила, що саме Захід повинен дякувати українцям замість того, аби змушувати їх благати про додаткові поставки зброї.

Канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що Україні зараз як ніколи потрбна підтримка від Європи.

Шольц зауважив, що російський диктатор Володимир Путін може покласти край цій війні будь-якої миті. Але якщо Україна припинить оборону, то перестане існувати. "Тому, нашим спільним сигналом Росії має бути: ми підтримуватимемо Україну, яка бореться за своє виживання та збереження суверенітету, стільки, скільки буде необхідно", - наголосив німецький політик.

Тим часом США досі не можуть узгодити нову програму військової допомоги Україні. Лідер республіканців в Сенаті США Мітч Макконнелл висловив сумніви, що Конгрес взагалі зможе домовитися про надання військової допомоги України до президентських виборів, які відбудуться у листопаді.

Зараз ви читаєте новину «Захід повинен бути вдячним Україні, а не змушувати її благати про зброю - The New York Times». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі