вівторок, 01 листопада 2022 13:50

Спецтема: Війна Росії проти України

З українських портів вийшли ще судна попри спроби РФ завадити

З українських портів вийшли ще судна попри спроби РФ завадити
Ще три судна з продовольством вийшли з українських портів 1 листопада. Фото: eastnews.ua

Ще три судна з продовольством вийшли з українських портів 1 листопада.

Попри заяви Російської Федерації про зупинення участі в "зерновій ініціативі", українська сторона продовжує відправляти своє продовольство. Про це повідомляє Reuters.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міністри оборони Туреччини та Росії обговорили "зернову угоду": подробиці

Координаційний центр під керівництвом Організації Об'єднаних Націй зазначив, що рух кораблів погодили українська, турецька делегації та ООН у Стамбульському центрі. Російську делегацію про це поінформували.

До того ж координатор ООН із "зернової ініціативи" Амір Абдулла продовжив обговорення з усіма трьома державами-учасницями. Він намагається таким чином відновити повну участь у центрі, який контролює безпечний прохід суден.

30 жовтня Росія перекрила "зелений коридор" для експорту зерна в Чорному морі.

29 жовтня РФ заявила, що "зупиняє участь у реалізації "зернової угоди". Причиною Москва назвала нібито "напад на кораблі Чорноморського флоту".

30 жовтня міноборони РФ заявило, що безпілотники, які нібито атакували Севастопольську бухту 29 жовтня, були запущені з узбережжя недалеко від Одеси.

Там також зазначили, що один з них був запущений з борту корабля, залученого до вивезення агропродукції з України по "зерновому коридору".

На 31 жовтня ООН, Туреччина й Україна погодили план пересування для 14 суден, які перебувають у турецьких водах, у рамках "зернової угоди".

Зараз ви читаєте новину «З українських портів вийшли ще судна попри спроби РФ завадити». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі