понеділок, 17 серпня 2020 03:16

З Росії до кордону з Білоруссю їдуть автозаки Росгвардії - ЗМІ

З Росії до кордону з Білоруссю їдуть автозаки Росгвардії - ЗМІ
З Росії в Білорусь їдуть автозаки. Фото: Укрінформ

Автозаки ОМОНу Росгвардії у неділю могли прямувати до кордону з Білоруссю.

Спочатку Conflict Intelligence Team із посиланням на телеграм-канал Paris Burns повідомили про колону вантажівок із гратами на вікнах, які рухалися від Санкт-Петербурга в бік кордону з Білоруссю.

Частина цих вантажівок ідентичні транспорту ОМОНу Росгвардії, який зазвичай присутній на масових заходах в Санкт-Петербурзі. На машинах відсутні будь-які маркування, а також номерні знаки.

Місце зйомки знаходиться більш ніж у 400 кілометрах від кордону з Білоруссю, тому не можна бути впевненими, що це говорить про відправку особового складу Росгвардії до країни.

Ту ж колону автозаків без маркувань і номерів помітив читач "Фонтанки" на тій же дорозі Санкт-Петербург-Псков. За його словами, в цілому назустріч йому проїхали близько 30-40 вантажівок і кілька військових позашляховиків, повідомляє "Наша Ніва".

"Штатна місткість одного "автозаку" – близько 20 осіб. Таким чином, тільки з Петербурга може їхати не менше 600 бійців (для порівняння, загальна чисельність всього білоруського ОМОНу – 1500 осіб)"

Іншу колону, що рухалася в напрямку Білорусі з боку Москви по трасі Москва-Мінськ, помітили читачі "Медузи".

У машинах колони, що рухалася з Москви, їдуть люди в чорній формі без розпізнавальних знаків. На відео в твіті Максимова присутні координати, які вказують на розв'язку на південь від Смоленська (у 83 кілометрах від кордону з Білоруссю). Знімки в Google Streetview підтверджують місце зйомки.

Поки невідомо, чи перетнули ці машини кордон із Білоруссю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Оточення Лукашенка може втекти в Росію - ЗМІ

У суботу, 15 серпня, через протести в країні після президентських виборів Олександр Лукашенко провів телефонну розмову з президентом РФ Володимиром Путіним.

Пізніше Лукашенко заявив, що Росія при першому запиті білоруської влади надасть "всебічну допомогу щодо забезпечення безпеки Білорусі".

Зараз ви читаєте новину «З Росії до кордону з Білоруссю їдуть автозаки Росгвардії - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі