понеділок, 26 лютого 2024 09:05

Вучича назвали російським супутником, що хоче всидіти на двох стільцях

Вучича назвали російським супутником, що хоче всидіти на двох стільцях
У Хорватії наголосили, що Сербія має вирішити, на чиєму вона боці. Фото: eastnews.ua

На тлі протестів біля хорватського посольства в сербському Белграді міністр закордонних справ Хорватії Гордан Грліч-Радман назвав президента Сербії Александара Вучича російським супутником.

Хорватський міністр наголосив, що Вучичу доведеться вирішити, на чиєму він боці - Росії чи ЄС, пише Politico.

"Неможливо і незручно всидіти на двох стільцях одночасно. Ми не допустимо згубного впливу РФ на Західних Балканах", - сказав він.

Вучич у відповідь звинуватив Гліч-Радмана:

"Я ніколи не був нічиїм слугою, чого не можна сказати про Гліча-Радмана, який не лише брутально втручається у внутрішні справи Сербії, але й, як завжди, бреше, ображає сербський народ і погрожує громадянам Сербії".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали три країни Європи, які є головними союзниками Путіна

МЗС Сербії назвало неприйнятними коментарі Гліча-Радмана.

"Висловлювання хорватського міністра є подальшим продовженням нагнітання атмосфери ненависті до Республіки Сербія і сербського народу і порушують спільну політику сприяння миру і стабільності в регіоні", - заявили там.

Рішення МКС видати міжнародний ордер на арешт російського диктатора Володимира Путіна тільки продовжить війну в Україні. Це призведе до поганих політичних наслідків і говорить про велике небажання говорити про мир, заявив президент Сербії Александр Вучич у березні.

Зараз ви читаєте новину «Вучича назвали російським супутником, що хоче всидіти на двох стільцях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі